Facebook'un arkadaş bulma sitesi AB soruşturması nedeniyle ertelendi

facebookun-arkadas-bulma-sitesi-ab-sorusturmasi-nedeniyle-ertelendi---13022010

Facebook'un arkadaş bulma sitesi AB soruşturması nedeniyle ertelendi

Londra (Hibya) - Facebook'un arkadaş bulma sitesinin Sevgililer Günü öncesinde planlanan lansmanı AB soruşturmasından sonra ertelendi. 

Facebook'un Apple'ın Tinder'ına rakip olacak arkadaşlık sitesinin Avrupa lansmanında, Avrupa Birliği'nin veri koruma gözlemcisi tarafından Dublin ofislerinde arama yapması üzerine frene basıldı.

Sosyal medya devinin Dublin'deki ofisleri, İrlanda'daki Veri Koruma Komisyonundan memurlar tarafından, Avrupa'da arkadaş bulma uygulamasını başlatmadan önce düzenleyiciye uygun belgeler sağlamadığı iddiasıyla arandı.

Facebook, uygulamayı Sevgililer Günü'nden bir gün önce başlatmayı planlamıştı, ancak şimdi soruşturma nedeniyle tarih erteledi.

Tüm Avrupa için düzenleyici olarak görev yapan İrlanda Veri Koruma Komiseri yaptığı açıklamada, çöpçatanlık sitesinin  özellikleri hakkında ilk olarak geçen hafta Pazartesi günü bilgi verildiğini söyledi.

Ancak Facebook'tan yapılan açıklamada gerekli evrakların tamamladığı ve paylaşıldığı belirtildi.

Facebook'un sözcüsü, "Facebook Dating'in lansmanını doğru yapmamız gerçekten önemli, bu yüzden ürünün Avrupa pazarına hazır olduğundan emin olmak için biraz daha zaman ayırıyoruz” dedi.


Hibya Haber Ajansı