Ekin Smart City Solutions’a Almanya ve Fransa’dan iki ödül birden

ekin-smart-city-solutionsa-almanya-ve-fransadan-iki-odul-birden-04062011

Ekin Smart City Solutions’a Almanya ve Fransa’dan iki ödül birden

Geleceğin akıllı şehir çözümlerini geliştirerek alanında dünyaya öncülük eden şirket, Ekin Patrol G2 ile German Innovation Awards, Ekin Bike Patrol ile DNA Paris Design Awards tarafından ödüllendirildi.

 

Yazılım, donanım ve tasarımlarını Türk mühendislerin geliştirdiği dünyanın ilk akıllı devriye aracı Ekin Patrol G2 ve dünyanın ilk akıllı devriye bisikleti Ekin Bike Patrol, iki yeni ödülle başarılarını taçlandırdı.


Ekin Patrol G2, otomotiv kategorisinin inovasyon 1.’si oldu

Ekin Patrol G2, farklı sektörlerden, geleceği şekillendiren ve hayatı iyileştiren ürün ve çözümlerin değerlendirildiği German Innovation Awards’ta “Excellence in Business to Business – Otomotiv” kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu ve sahip olduğu çok sayıda uluslararası ödül arasına bir yenisini daha ekledi.

Hareket halindeyken plaka tanıma, yüz tanıma, park ve hız ihlal tespiti yapabilen Ekin Patrol G2, eşsiz yetenekleri sayesinde bir polis aracını akıllı devriye aracına dönüştürüyor. Sabit sistemlerin bulunmadığı yerlerde 360 derecelik gözetim yapabilen tak ve çalıştır tasarımlı ürün, tepe lambası konseptindeki tasarımı ile her türlü araçta kullanılabiliyor. Kara listede yer alan araç ve yüzleri tanıyabilen sistem, olay anında sesli ve görsel alarm vermesinin yanında, kontrol merkezini de konum gibi gerekli bilgileri aktararak uyarabiliyor.


Ekin Bike Patrol, tüm bisikletleri akıllandırıyor

Hareket halindeyken plaka tanıma ve park ihlal tespiti yapabilen dünyanın ilk ve tek akıllı devriye bisikleti Ekin Bike Patrol ise DNA Paris Design Awards’ta Araç, Ulaşım ve Aksesuarlar kategorisinde mansiyon ödülünün sahibi oldu.

Ekin Bike Patrol, kompakt boyutları sayesinde esnek bir kullanım alanı sağlıyor. Tak-çalıştır yapısıyla her bisiklet, motor, skuter ve benzeri araçlar hızlıca entegre edilebilen sistem, mevcut tüm mobile araçlara ek bir donanım gerektirmeden akıllandırıyor.

Modern şehirleri daha akıllı ve güvenli bir hale getirmek için çalışıyoruz

 

Ödüller hakkında konuşan Ekin Smart City Solutions Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, “Tüm dünya akıllı şehirlere doğru hızla yol alırken, Ekin Smart City Solutions olarak bu alanda inovasyonun çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Dünyada bir ilk olma özelliğine sahip akıllı çözümlerimiz ile akıllı şehirlerde güvenliği bir adım öteye taşıyoruz. Ekin Patrol G2 ve Ekin Bike Patrol ile, tak ve çalıştır sistem sayesinde otomobiller ve iki veya daha fazla tekerlekli tüm araçlar akıllı yetenekler kazanıyor. Bu sayede sabit sistemlerin bulunmadığı yerlerde, suç ve ihlal tespitini çok hızlı biçimde yaparak hem devriyedeki çalışanları hem de kontrol merkezini uyarabiliyoruz. Almanya ve Fransa’daki iki önemli tasarım yarışmasından aldığımız ödüller bizi daha da heveslendirdi. Ezber bozan ekibimiz ve ürünlerimizle modern şehirleri daha akıllı ve güvenli bir hale getirmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.


Hibya Haber Ajansı