COVID-19'u yenmede umut: Daha fazla tedavi ve aşı ilerlemesi

covid-19u-yenmede-umut-daha-fazla-tedavi-ve-asi-ilerlemesi-08082007

COVID-19'u yenmede umut: Daha fazla tedavi ve aşı ilerlemesi

Dicle Yavuz / 8 Ağustos (Hibya) - Bilimsel gelişmeler, aşının geliştirilmesi konusunda umut veriyor ve tedaviye bazı yeni yaklaşımlar öneriyor.Dünya koronavirüs salgınının nasıl gelişeceği konusunda kararsız kalsa da, bilim insanları SARS-CoV-2'nin yayılmasını durdurmak için yorulmadan çalışıyorlar.

 

Medical News Today haberine göre, Dünyanın dört bir yanındaki araştırmacılar, yeni koronavirüsün neden olduğu hastalık olan COVID-19 için SARS-CoV-2 aşılamasına yeni yaklaşımları ve umut verici tedavi seçeneklerini test etmeye devam ediyor. Bu amaçla, Colorado Boulder Üniversitesi'ndeki bir araştırma ekibi, 45 dakika kadar kısa bir sürede sonuç verebileceğini iddia ettikleri bir test geliştirdiler .

Araştırmacılar, bu test için örnek toplamanın basit olduğunu ve şu anda mevcut testler için tipik olan hassas ve potansiyel olarak rahatsız edici bir temizleme sürecini gerektirmediğini belirttiler. Bunun yerine, bir kişinin yapması gereken tek şey bir tüpe tükürmek, bu balgam örneğine özel bir solüsyon eklemek ve kapalı tüpü analiz için laboratuvara geri göndermektir. Laboratuar testleri, testin geliştiricilerine göre, yalnızca hazır materyalleri gerektirir. Bu, sonuçların işlenmesinde çok zaman kazanmanıza yardımcı olur.


Hibya Haber Ajansı