İhracattaki artış Türkiye’nin gücünü bir kez daha gösterdi

ihracattaki-artis-turkiyenin-gucunu-bir-kez-daha-gosterdi-06082002

İhracattaki artış Türkiye’nin gücünü bir kez daha gösterdi

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın açıkladığı ve geçtiğimiz aya göre önemli bir artış gösteren ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Dünyayı saran pandemi krizi döneminde devletin destekleri ve sanayicilerin dirayetli duruşları sayesinde Türkiye’nin bu zorlu süreçten güçlenerek çıkacağına olan inandığını belirten UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılı döneme rağmen pandemi sonrası yeni serbestide Türkiye ekonomisinin itici gücü olan ihracat rakamlarındaki artışın sevindirici olduğunu bildirdi. Pınar Taşdelen Engin, açıklanan rakamların herkesin arzuladığı yükseliş trendinin göstergesi olduğunu söyledi.

İhracatçılar pandemiye rağmen fedakarca çalıştı

Temmuz ayı ihracatının geçtiğimiz haziran ayına göre yüzde 11,5’lik artışla 15 milyar 12 milyon dolara yükseldiğini hatırlatan Pınar Taşdelen Engin, “Bursamızın ve ülkemizin ana üretim, ihracat kalemlerinden olan tekstilde bir önceki aya göre kaydedilen yüzde 18,5’luk, hazır giyimde ise yüzde 33,5’lik artış, ülke ekonomisinde her dönem mihenk taşı konumunda olan sektör temsilcilerinin yaşanan zorlu döneme rağmen fedakâr ve gayretli çalışmalarının sonucudur. Yükseliş ivmesinin devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Pınar Taşdelen Engin, aynı zamanda haziran ayında 82,6’ya temmuzda ise 84,5'e ulaşan ihracatın ithalatı karşılama oranı ile 2020 yılında bu anlamdaki en iyi oranlara da ulaşıldığına vurgu yaptı. Yılın ikinci çeyreğindeki AB ekonomisinde yaşanan yüzde 11,9’luk ve ABD ekonomisinde yaşanan yüzde 32,9’luk küçülme göz önüne alındığında; Türkiye'nin ihracat değerinin önemli ve anlamlı olduğunu belirten Engin, tüm dünyayı etkileyen pandemi sürecindeki olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin gücünü bir kez daha gösteren ihracattaki artışın ve dış ticaretteki olumlu performansın devamı için, ellerinden gelen katkıyı koymaya devam edeceklerini belirtti


Hibya Haber Ajansı