"Vali Hanım" belgeseli, Milas'ta izleyicilerle buluştu
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan, Türkiye’nin ilk kadın valisi Lale Aytaman’ın yaşamını konu alan “Vali Hanım” belgeseli, Milas Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile Milaslı izleyicilerle buluştu.
Yapımcılığını gazeteci-yazar Özlem Özdemir’in, yönetmenliğini ise Gülay Ayyıldız Yiğitcan’ın üstlendiği ‘Vali Hanım’ Belgeseli, Lale Aytaman’ın 1991-1996 yılları arasında Muğla Valiliği görevinde bulunduğu dönemi ve yaşam öyküsünü konu alıyor.
Belgeselde Vali Aytaman, görev süresinde karşılaştığı zorlukları, toplumdaki cinsiyet eşitsizliğine karşı verdiği mücadeleyi ve valilik döneminde hayata geçirdiği projeleri kendi anlatımıyla izleyiciye aktarıyor.
Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşen belgesel gösterimine Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Belediye Başkan Yardımcıları Bülent Sezgin, Ali Özgür, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve vatandaşlar katıldı.
Hibya Haber Ajansı