Bornova’da 23 Nisan coşkusu

bornovada-23-nisan-coskusu-24042009

Bornova’da 23 Nisan coşkusu

23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, koronavirüs salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağa rağmen Bornova’da Belediye araçlarından oluşan konvoy ve bando eşliğinde coşkuyla kutlandı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un çağrısı ile saat 19.20’de İzmir Marşı’nı söyleyen Bornovalılar, 21.00’de tüm Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi İstiklal Marşı’nı haykırdı. 

1965 model üstü açık bir araç ile kent turuna çıkan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, eşi Ufuk İduğ’la birlikte vatandaşları selamladı, bayramlarını kutladı. 23 Nisan’ın 100. yüzüncü yıl coşkusu Atatürk Mahallesi’nden Çamdibi’ne, Pınarbaşı’ndan Doğanlar’a tüm ilçeye yayıldı. Belediye bandosu eşliğinde gerçekleşen turda, Bornovalılar marşlara ellerindeki Ayyıldızlı bayraklarla balkonlarından eşlik etti.

Balkonlarda 23 Nisan coşkusunu yaşayan vatandaşlara seslenen Başkan Mustafa İduğ, “Koronavirüs salgını nedeniyle yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte özel bir organizasyonla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlamak istedik. Belki sokağa çıkıp yüzüncü yıl coşkusunu gönlümüzce yaşayamıyoruz ama sizin enerjinizi hissedebiliyorum. Büyük Atatürk bu bayramı çocuklara emanet etti çünkü çocuk gelecektir. Çocuklarımızı korursak, vatanımızı ve geleceğimizi de korumuş oluruz. Çocuklarımızı Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bireyler olarak yetiştirelim” diye konuştu.

 

Hibya Haber Ajansı