Virüs endişeleri sürüyor

virus-endiseleri-suruyor-17032009

Virüs endişeleri sürüyor

Piyasa Gündemi

Virüs salgını dünya çapında yayılmaya devam ederken, resesyon endişeleri risk iştahını baskılamaya devam ediyor. Panik satışlarının etkili olduğu son dönemde hükümetler ve merkez bankalarından önemli adımlar gelse de piyasalardaki endişeleri hafifletme konusunda yetersiz kalıyor. Türkiye'de de vaka sayısı 47'e yükselirken, hem yurt içinde hem de yurt dışında temel gündem salgına ilişkin gelişmeler olmaya devam ediyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    15:30 ABD – Perakende Satışlar Önem: Yüksek
•    16:15 ABD – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed'in hamlesine rağmen salgına ilişkin endişeler hisse piyasalarında sert satışların devam etmesine yol açıyor. ABD Başkanı Trump, salgının kontrol altına alınmasının temmuz ya da ağustos aylarını bulabileceğini belirtirken, olası bir resesyonun da sinyalini verdi. Yurt dışındaki olumsuz görünümle BIST-100 günü %8,07'lik düşüşle 87.888 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %12'leri aşan düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %3’ün üzerinde alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa vadelilerinde bu sabah alımlar etkili oluyor. Dün endeks kapanışında 6,40 – 6,41 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 6,42'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 dün de küresel ölçüde devam eden panik satışlarla 88 bin desteğine kadar geriledi. Dün Borsa İstanbul kapandıktan sonra da satışlar ABD tarafında devam etti. Bu sabah ABD vadelileri ve diğer piyasalardaki toparlanma BIST 100’de de 88 bin desteğinden uzaklaşma sağlayabilir. Buna karşın henüz bu yükselişleri tepki olarak izlemek gerektiği kanaatindeyiz. Herhangi bir sebeple 88 bin altına sarkılacak olursa geçtiğimiz son iki yılın diplerinin bulunduğu 83.500-84.500 aralığı gündeme gelebilir. Bu bölgenin yakın dönemdeki en kritik destek bölgesi olacağını düşünüyoruz. Yukarı yönlü hareketlerde ilk güçlü direnç 93.500 civarında bulunuyor. 

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı