Uluslararası piyasalar

uluslararasi-piyasalar--23032012

Uluslararası piyasalar

Ekonomik veri takviminin oldukça yoğun olduğu bir haftaya girsek de piyasalar koronavirüs haberleri ile yön bulmaya devam ediyor. Hastalığa yakalananların sayısı 340 bin seviyesinin üzerine çıkarken ABD ekonomik zararları azaltmak adına krediler de dahil yaklaşık 2 trilyon dolara yakın paket için oylama yapacak. Ancak oylama öncesinde paketin harcanacağı yerler konusunda iki parti arasında anlaşmazlıklar var. 

Bugün piyasaların takip edeceği önemli bir veri yok. Haftanın geri kalanında ise Almanya, Euro Bölgesi ve ABD tarafında açıklanacak olan PMI verileri, Almanya IFO, ABD dayanıklı ürün siparişleri, büyüme rakamları ve PCE takip edilecek veriler arasında. 

Sabah saatlerinde 1,0770 seviyelerini test eden EURUSD paritesi kazanımlarını koruyamadı ve tekrar 1,07seviyesinin hemen altında işlem görmekte. Gün içerisinde test edilen 1.0636 seviyesi yaklaşık son 3 yılın en düşük seviyesi konumunda.

 Altın tarafında satış baskısı devam ediyor, yaklaşık $10 kayıpla $1490 seviyelerinden işlem gören değerli metal için $1453 seviyesine kadar önemli bir destek yok. Gelişmekte olan ülke para birimleri arasında Yen dolara karşı tek kazanan durumunda ve USDJPY paritesi 110 seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışıyor. 110 seviyesinin kırılması durumunda 109 seviyesinde kesişen 50 ve 100 günlük hareketli ortalamaya doğru bir geri çekilme izlenebilir.

Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı