Masdaf’ın Ukms Serisi Pompaları, Biyolojik Hayatı ve İnsan Sağlığını Koruyor

masdafin-ukms-serisi-pompalari-biyolojik-hayati-ve-insan-sagligini-koruyor-08042003

Masdaf’ın Ukms Serisi Pompaları, Biyolojik Hayatı ve İnsan Sağlığını Koruyor

Çevreci anlayışla dizayn edilen Masdaf Ukms serisi pompalar, kanalizasyon sularını ve endüstrilerdeki atık suları ortama koku yaymadan ve atık su sızdırmadan transfer ederek biyolojik hayatı ve insan sağlığını koruyor.

Masdaf, kirli ve atık suların transferinde kullanılan pompa teknolojilerinde yüksek dayanım ve sızdırmazlık değeri sunuyor. Çevreye dost yapıda dizayn edilen Ukms serisi pompalar, kanalizasyon gibi kirli suları ve endüstrilerdeki atık suları ortama koku yaymadan ve atık su sızdırmadan transfer ederek biyolojik hayatı ve insan sağlığını koruyor.Yarım asra yaklaşan tecrübesiyle geliştirdiği pompa teknolojilerinde öncelikli olarak insan sağlığını, çevreyi ve verimliliği ön planda tutan Masdaf, bu anlayışla atık su transferi amacıyla 2inçten 10inçe kadar geliştirdiği “Ukms Serisi Kendinden Emişli Pompa”ları da 2002 yılında Türkiye’de ilk defa üreten yerli firma oldu.

Robust mil tasarımı ve güçlü yataklama elemanları sayesinde uzun yıllar zor koşullar altında çalışabilen ve acil müdahale pompası olarak da adlandırılan Ukms serisi pompaların, katı partikül geçirgenliği 76 mm’ye ka­dar çıkabiliyor. Kendinden emiş yapma özelliği sayesinde dip klapesi kullanılmasına gerek kalmıyor. Bu sayede pompanın transfer yapması için emme hortumunun transfer edilecek atık su içerisinde olması yeterli oluyor. Mekanik dayanımı yüksek olan pompalar özellikle otel, hastane ve endüstrilerdeki atık suların tahliyesinde dalgıç pompalar için sorun yaratan elastik malzemeleri uzun yıllar rahatlıkla basabiliyor. Şantiyelerde kazı sularının tahliye edilmesinin yanı sıra yağmur suyu ve taşkın sularının deşarj edilmesinde kullanılan Ukms serisi pompa­lar, dizel motor ve römorklu olarak da üretildiği için işletmelerin yanı sıra belediyeler tarafından da tercih ediliyor.

Muadillerine oranla ciddi fiyat avantajı sağlayan Ukms serisi pompalar, kolay temizlenebilme özelliğiyle de dikkat çekiyor. Pompanın gövdesinde bulunan temizleme kapağı sayesinde, basılan akışkanın içerisinde bulunan büyük parti­küller, pompayı tıkadığında pompanın, tesisattan sö­külmesine gerek kalmadan bakımı yapılarak, çalışır hale getirilebiliyor. Kolay bakım özelliği,acil müdahale durumunda sistemin kesintiye uğramadan çalışması açısından da büyük önem taşıyor.

Masdaf Ukms serisi pompalar, kanalizasyon sularının ve endüstrilerdeki atık suların transferinin yanı sıra sel baskınlarında biriken suların tahliyesinde ve yer altı su seviyesini düşürmek amacıyla her türlü drenaj işlerinde etkili çözümler sunuyor.


Hibya Haber Ajansı