Türkiye'nin ilk online “Blockchain Hızlandırma Programı” başvuruları başladı

turkiyenin-ilk-online-blockchain-hizlandirma-programi-basvurulari-basladi-07072010

Türkiye'nin ilk online “Blockchain Hızlandırma Programı” başvuruları başladı

Habitat Derneği ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği ortaklığında, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklediği, İstanbul Blockchain Okulu Projesi kapsamında düzenlenen Türkiye'nin ilk online “Blockchain Hızlandırma Programı” başvuruları başladı.

 

Program, blockchain teknolojisini kullanarak enerjiden finansa, insan kaynaklarından güvenli bilgi transferine farklı sektörlerde etki yaratabilecek girişim ve çözümleri bekliyor.

 

Türkiye’de katma değeri yüksek blockchain pazarının büyümesine katkı sağlamayı ve blockchain konusunda farkındalığın artırılmasını hedefleyen İstanbul Blockchain Okulu Projesi kapsamında düzenlenen Türkiye'nin ilk online “Blockchain Hızlandırma Programı” başvuruları başladı. Geleceğin dönüştürücü teknolojilerinden olan blockchain alanında çözüm geliştirip, geleceği şimdiden yakalayan takımları desteklemeyi hedefleyen hızlandırıcı programa başvurular 27 Temmuz 2020’ye kadar devam edecek.

 

Program kimlere yöneliktir?

Blockchain Hızlandırma Programı’na, henüz çözüm önerisi ya da prototipi olmayan ancak blockchain alanında yetkin bir ekibe sahip takımlar ile blockchain teknolojisini kullanarak prototip ya da MVP’sini tamamlamış tüm girişimciler başvurabilir. Başvurular https://blockchainokulu.net/hizlandirmaprogrami adresinden gerçekleştirilebilir.

Programa yapılan direkt başvurular ve Sprint etkinlikleri arasından seçilen takımlarla 8 hafta sürecek bir hızlandırma programı ile 6 hafta boyunca ihtiyaçlara yönelik online yatay ve dikey mentorluk seansları gerçekleştirilecek. Ayrıca, Pazar Doğrulama ve Pazar Büyüklüğü Hesaplama, Go-to-Market Strategy, Sektör ve Rakip Analizi, Teknoloji Doğrulama, Teknoloji Özeti Hazırlama, Yatırımcı Sunum Eğitimi, Sunum Teknikleri ve Taktikleri ile Finansal Planlama ve Projeksiyon başlıklarında online eğitimler verilecek.

 

Program sonunda blockchain çözümleri üreten hızlandırma takımları, yatırımcılar ve farklı kurumların katıldığı “Demo Günü” etkinliği düzenlenecek.


Hibya Haber Ajansı