Salgına ilişkin gelişmeler ve ekonomik etkiler izlenmeye devam ediliyor

salgina-iliskin-gelismeler-ve-ekonomik-etkiler-izlenmeye-devam-ediliyor-03042009

Salgına ilişkin gelişmeler ve ekonomik etkiler izlenmeye devam ediliyor

Piyasa Gündemi

ABD’de haftalık işsizlik başvurularına rekor başvuru gelirken, salgının küresel ekonomi üzerindeki etkileri yakından izleniyor. Virüs salgını yayılmaya devam ederken, dünyada toplam vaka sayısı 1 milyonu aştı. Yurt içinde de vaka sayısı 18.135’e, can kaybı da 356’ya ulaştı. Bugün açıklanacak TÜFE rakamının aylık bazda %0,50 oranında artış kaydetmesi beklenirken, bizim beklentimiz aylık bazda %0,65 artış olması yönünde. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – TÜFE / ÜFE Önem: Yüksek
•    15:30 ABD – Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında dün dalgalı bir seyir izlendi. Salgına yönelik gelişmeler ve ekonomi üzerinde yarattığı belirsizlik risk iştahı üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Dün petroldeki toparlanma bir miktar hisse piyasalarına da alım getirdi. BIST-100 Endeksi günü %0,48’lik bir yükselişle 89.511 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %2’leri bulan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %1’in üzerinde satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne bir miktar satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,60 – 6,62 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 6,64'lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne bir miktar satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Trend oluşturmakta zorlanan hisse senedi piyasalarında volatilite yüksek seyrediyor. Hafta başından beri her gün yön değiştiren ve gün içinde volatilitesi yüksek seyreden endekslerde kapanışlar bazında değişimler sınırlı kalıyor. BIST 100 Endeksi de şuana kadar 88 bin üzerinde kalmayı başardı. Bugün de burayı haftalık kapanış için de takip ediyor olacağız. Bu seviyenin üzerinde kapanış gerçekleştirilebilir ise yeniden 92 binin test edilmesi mümkün olabilir. Aksi durumda orta vadede en kritik destek olmasını beklediğimiz 86 bin gündeme gelecektir. Önceki günlerde de bahsettiğimiz gibi 86-92 bin bandından çıkış gerçekleştiğinde çıkış yönünde oldukça sert bir hareket potansiyeli bulunduğunu düşünüyoruz. 

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı