DSÖ corona önlemlerini gevşeten ülkeleri uyardı

dso-corona-onlemlerini-gevseten-ulkeleri-uyardi-15042002

DSÖ corona önlemlerini gevşeten ülkeleri uyardı

Dış Haberler, 15 Nisan (HİBYA) – Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, koronavirüsün yayılmasıyla mücadele etmek için uygulanan kısıtlamaları hafifleten ülkelerin bu değişikliklerin etkisini hafifletmeden önce en az iki hafta beklemeleri gerektiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü bugünkü Strateji Güncellemesinde, dünyanın pandemide “önemli bir kavşakta” ​​durduğunu ve hangi önlemlerin gerekli olduğuna karar verirken “hız, ölçek ve eşitlik yol gösterici ilkelerimiz olmalıdır'' denildi.

Açıklamada''Her ülke sürdürülebilir düşük seviyeli yada sıfır yayılmalı halk sağlığı önlemlerini uygulamalı, herhangi bir yayılımı hızla kontrol etmek için ani artış kapasitesini hazır tutmalıdır.

''Yeni salgın riskini azaltmak için, işyerleri, eğitim kurumları ve sosyal faaliyetler üzerindeki kısıtlamaların gevşetilmesi, epidemiyolojik riskler ve sosyoekonomik faydalarının değerlendirilmesine dayalı olarak aşamalı, adım adım uygulanmalıdır.''

“İdeal olarak, yeni salgınların riskini anlamak ve uygun şekilde yanıt vermek için yeterli zaman tanınmalı, geçişin her aşaması arasında en az iki hafta süre (Covid-19'un inkübasyon süresine karşılık gelen) olmalıdır” denildi.

DSÖ, “Hastalığın yeniden başlama ve yeniden canlanma riskinin devam edeceği” konusunda da ülkeleri uyardı.


Hibya Haber Ajansı