Küresel Piyasalar

kuresel-piyasalar-05082008

Küresel Piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: Teşvik paketi görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğine yönelik işaretlerle artıda kapandı

Dün ABD piyasaları, ek teşvik paketine ilişkin devam eden görüşmelerde ilerleme kaydedildiğine yönelik işaretlerle alıcılı seyir izledi. Ayrıca aylık bazda %6,2 artışla beklentinin üzerinde gerçekleşen fabrika siparişleri verisinin de yükseliş eğilimini sürdürmesi piyasalardaki iyimserliği destekledi. Bu arada her ne kadar Trump yönetimi ve Demokratların dün müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini ifade etmelerine rağmen Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, dün katıldığı bir televizyon programında bu hafta anlaşmaya varılacağını düşünmediğini bildirdi. Ayrıca ABD basınına yansıyan haberlerde, işsizlik sigortasının süresinin uzatılması gibi kritik konularda henüz anlaşma sağlanamadığı kaydedildi. Dow Jones endeksi %0,62 yükselişle 26.828,47 puandan kapanırken, S&P 500 endeksi %0,36 değer kazancıyla 3.306,51 puan seviyesinden günü tamamladı. Nasdaq endeksi de %0,35 artışla 10.941,17 puandan kapandı. Sektörler cephesinde dün teknoloji sektörü hisselerinin karışık seyir izlediği takip edildi. Apple ve Netflix hisseleri sırasıyla %0,6 ve %2,2 yükselirken, Facebook ve Alphabet hisselerinde kayıplar %0,5’i aştı. Enerji, gayrimenkul ve tüketim sektörü hisseleri de %1,3’ün üzerindeki kazançlarla dün en iyi performans gösterenlerin başında geldi. Sağlık ve bankacılık sektörü hisseleri günü ekside tamamladı.

Avrupa’da fiyatlamalar: TikTok krizi karşısında politika iyimserliğinin desteğiyle karışık seyir izledi

Dün Avrupa piyasaları, ABD ve Çin arasında derinleşen TikTok krizi ve DSÖ Başkanı Ghebreyesus’un salgına son verecek ilacın hiçbir zaman bulunamayabileceğini ifade etmesi ile gün içinde satıcılı seyir izledi. Ancak ilerleyen saatlerde ABD’de beklenen ek teşvik paketine ilişkin başlayan ikinci tur görüşmelerine yönelik politika iyimserliği fiyatlamalardaki negatifliği dengeledi. DAX endeksi %0,36 düşüş kaydederken, CAC 40 ve FTSE 100 endeksleri sırasıyla %0,28 ve %0,05 artıda kapandı. Sektörler cephesinde kimya sektörü hisseleri %1,2 düşüş ile en çok değer kaybedenlerin başında gelirken, enerji sektörü hisseleri %1,6 artıda kapandı.

Asya’da fiyatlamalar: İlk faz anlaşmaya yönelik beklentilerle karışık seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasaları, ABD ve Çin Ağustos ayının ortalarında çift taraflı artan gerilime karşı ticaret anlaşmasını yeniden gözden geçirmek üzere görüşmeyi planladıkları yönündeki haberlerin ardından karışık seyir izliyor. Hang Seng ve Taiwan Weighted endeksleri sırasıyla %0,41 ve %0,71 yükselirken, Nikkei ve S&P ASX 600 endekslerinde kayıplar %0,5’i aştı. Shangai endeksi ise %0,13 artış kaydediyor.

 

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı