Bakan Yanık: “Türkiye Aile Destek Programı'nda bugüne kadar 427,9 milyon TL ödeme gerçekleştirdik”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı'nda ilk etapta başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödeme gerçekleştirildiğini duyurdu.

Bakan Yanık: “Türkiye Aile Destek Programı'nda bugüne kadar 427,9 milyon TL ödeme gerçekleştirdik”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı'nda ilk etapta başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödeme gerçekleştirildiğini duyurdu.

Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik hayata geçirilen Aile Destek Programına başvuruların e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapıldığını ve yeni başvuruların sürdüğünü hatırlattı.

Türkiye Aile Destek Programında bugüne kadar 4 milyon başvuru yapıldığını bildiren Bakan Yanık, “Bu kapsamda 1,6 milyon haneye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla hak sahipliği verildi. İlk aşamada başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödeme gerçekleştirdik.” ifadesinde bulundu.

Başvuru yapılan hanelere ödemelerin ilerleyen süreçte yapılacağını belirten Bakan Yanık, “Böylece hak sahipliği kararı verilen toplamda 1,6 milyon hanemize ödemelerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Türkiye Aile Destek Programımıza gelen başvuruları ivedi bir şekilde inceleyeceğiz ve vatandaşlarımızın bu desteğimizden istifade etmesini sağlayacağız.” dedi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yapılan sosyal yardımlara bir yenisini daha eklediklerinin altını çizen Bakan Yanık, “Türkiye Aile Destek Programımız ile gelişen ve büyüyen Türkiye’mizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda 15 milyar TL’lik bir kaynağı vatandaşlarımızla buluşturmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

"Destek 12 ay boyunca sürecek"

Destek programı kapsamında gerekli şartları karşılayan ihtiyaç sahibi hanelere bu desteği sunacaklarını belirten Bakan Yanık, haneleri 12 ay boyunca süreli ve düzenli olmak üzere destekleyeceklerini söyledi.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında, "Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 TL’nin altında olması durumunda dâhil olunan gelir aralığına göre, haneye aylık 450, 500, 550 veya 600 TL olmak üzere destek vereceğiz. Şartların sağlanması halinde verilen destek yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek” diye konuştu.

"Desteğe tüm kesimler dahil edildi"

İhtiyaç sahibi vatandaşları küresel ekonomik dalgalanmalardan etkilenmemeleri için tüm gayretleriyle koruyacaklarını kaydeden Bakan Yanık,  “Desteğimizi hayata geçirirken faydalanıcı yelpazesini oldukça geniş tuttuk. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programına hanede yaşayan sayısı fazla olan düşük gelirle çalışan, emekli ve emeklilerimizin dul ve yetimlerini de dahil ettik. Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3’ünden az olması şartıyla SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri ile bunların dul ve yetimleri faydalanabilecek. Yine, genel şartları taşımaları ve hanedeki kişi başı düşen gelirin net asgari ücretin 1/3’ünden az olması koşuluyla özel sektör çalışanları, esnaf, sanatkâr ve diğer çalışanlar da desteğimizden yararlanabilecek.” diye ekledi.

Hibya Haber Ajansı