ABD ve Çin arasındaki gelişmeler piyasaların gündemini belirleyecek

abd-ve-cin-arasindaki-gelismeler-piyasalarin-gundemini-belirleyecek-18052009

ABD ve Çin arasındaki gelişmeler piyasaların gündemini belirleyecek

Piyasa Gündemi

Salgın konusunda artan ikinci dalga korkuları ve ABD Başkanı Trump’ın açıklamalarına bağlı olarak gündeme gelen ABD – Çin ilişkilerine dair endişeler geçen hafta genelinde küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Bir süredir belirttiğimiz gibi yeni haftada da salgının yayılma hızı ile ABD ve Çin arasındaki gelişmeler piyasaların gündemini belirleyecektir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı dolayısıyla yurt içi piyasalar yarın işlem görmeyecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    Açıklanacak önemli bir veri akışı bulunmamaktadır. 

BIST-100 Güne Başlangıç

Artan endişeler ve korkular ile zayıf gelen ekonomik veriler, geçen hafta genelinde hisse piyasaları üzerinde satış baskısının artış kaydetmesine neden oldu. Cuma günü ise piyasalarda bir miktar toparlanma çabası etkili oldu. Geçen hafta genel olarak pozitif ayrışan BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,58’lik bir yükselişle 99.768 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü hafif alıcılı tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %1’in üzerinde alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,91 – 6,92 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,89’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

BIST 100 geçtiğimiz hafta içinde yurtdışındaki negatif tabloya rağmen 100 bin üzerini test etse de Perşembe günü buranın üzerinde kalmayı başaramadı ve Cuma günü de bu seviyenin altından kapanış gerçekleşti. Endekste 100 bin üzerindeki kapanışlar olumlu olmakla birlikte konsolide sürecindeki kanalın üst bandı olan 102.300 civarı çok daha önemli bir direnç konumunda. Kısa vadeli bu zirve geçilemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü koruyoruz. 100 binin altında 500 günlük ortalamanın bulunduğu 99.250 civarı ilk önemli seviye olmakla birlikte, bu seviyenin altında konsolide kanalının alt bandının bulunduğu ve güçlü destek bölgesi olarak izlediğimiz 97.200-97.500 aralığı en kritik seviyeler.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı