Şanlıurfa'da 4 bin 189 öğrencinin okula devamlılığı sağlandı
Şanlıurfa, 24 Mart (Hibya) - Şanlıurfa Valiliği; çeşitli sebeplerle sürekli devamsız olan, okula hiç gitmeyen zorunlu eğitim çağındaki öğrencilerin okula devamının sağlanması için ilgili kanun ve yönetmelikleri uygulayacağını duyurarak 4 bin 189 öğrencinin okula devamlılığını sağladı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın çeşitli sebeplerle sürekli devamsız olan, okula hiç gitmeyen zorunlu eğitim çağındaki öğrencilerin okula devamının sağlanması için ilgili kanun ve yönetmeliklerin sıkı bir şekilde uygulanacağının ilan edilmesinin ardından 4 bin 189 öğrencinin okula devamlılığının sağlandığını duyuruldu.
Vali Şıldak yaptığı değerlendirmede “Şanlıurfa’da zorunlu eğitim çağındaki çocuklarımızın okula devamını sağlamak amacıyla Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında özel çalışmalar yürütüyoruz. Okullarımızda gerçekleştirilen bu özverili çalışmalar sayesinde eğitim yılı başından itibaren 5 bin 507 çocuğumuz okula kavuşturuldu. 222 sayılı Kanunda yer alan idari para cezası uygulamasını başlattığımızı duyurduğumuz günden itibaren ise tam 4 bin 189 çocuğumuzun daha okula devamı sağlandı.
Bir tek çocuğumuzun dahi okuldan uzak kalmaması, eğitim alması için okula devamının sağlanması bizim için çok kıymetli" dedi.