Gelişmeler risk iştahında dalgalanmaları beraberinde getiriyor

gelismeler-risk-istahinda-dalgalanmalari-beraberinde-getiriyor-16072009

Gelişmeler risk iştahında dalgalanmaları beraberinde getiriyor

Piyasa Gündemi

Aşı çalışmalarına ilişkin olumlu haber akışları dün küresel risk iştahını destekledi. Ancak vaka sayılarında devam eden artış, ikinci dalga endişeleri ve ekonomilerde gözlenen toparlanmanın yavaşlayabileceğine dair gündeme gelen korkular risk iştahı ve piyasalar üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Ekonomik veri akışları ve salgın kaynaklı gelişmeler yakından izlenmeye ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya devam edecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    11:00 Türkiye- Bütçe Dengesi Önem: Orta
•    14:45 Euro Bölgesi - ECB Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Verilerde gözlenen toparlanma ile ikinci dalga endişeleri altında son haftalarda dalgalı bir seyir izleyen küresel hisse piyasalarında, aşı ile ilgili haber akışlarına bağlı olarak dün alıcılı bir fiyatlama etkili oldu. BIST-100 Endeksi ise dün tatil nedeniyle işlem görmedi. Bu sabah piyasalarda tekrar satış baskısının etkili olduğu izleniyor. ABD borsaları dün günü %1’lere yaklaşan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %0,60 civarında satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne bir miktar satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,86 – 6,87 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,85’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Haftaya sert bir yükselişle başlayan BIST 100’de Salı günü yurtdışı piyasalarla uyumlu sıkışık ve hafifi satıcılı bir seyir izlendi. Dün yurtiçi piyasalar kapalıyken yurtdışında ABD’deki aşı haberlerine bağlı iyimserlikler vardı. Bu sabah ise Asya’dan başlayarak hafif satıcılı bir tablo mevcut. BIST 100’ün geçtiğimiz hafta yaşadığı sert kayıpların ardından bir dengelenme sürecine girdiğini düşünüyoruz. Geçtiğimiz haftanın zirvesi olan 120 bin civarının yakın vade için güçlü direnç olacağını ve bölgeye yaklaşıldıkça satış baskısının artacağını düşünüyoruz. Aşağıda ise 117.500 ve altında 115.500 ilk güçlü destekler. Bu seviyelerin altındaki kapanışlar endeksteki zayıflamanın işareti olarak değerlendirilebilir

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı