Piyasalarda bugün

piyasalarda-bugun-27042009

Piyasalarda bugün

 

Ne Oldu?

 Türkiye’de toplam coronavirüs vakası sayısı 110.130’a yükselirken, hayatını kaybeden kişi sayısı 2.805’e yükseldi.

 Dünya Bankası, coronavirüs pandemisi için Türkiye’ye önemli bir krediyi onayladı. Kredi tutarı 100 milyon dolar olarak açıklandı.

 İtalya Başbakanı Conte, coronavirüs salgını dolayısıyla ülke genelinde uygulanan sıkı karantina tedbirlerinin 4 Mayıs’tan itibaren kademeli olarak gevşetileceğini açıkladı .

 Almanya, 800 metrenin altında ki küçük perakendecilerin sosyal mesafe ve hijyen önlemlerine uydukları sürece yeniden açılmalarına izin verdi.

 Güney Kore, ölmüş olabileceği söylentileri çıkan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un "hayatta ve sağlının yerinde" olduğunu bildirdi.

 OPEC Başkanı Muhammed Arkab, petrolün varil fiyatının yılın ikinci yarısında 40 dolara çıkmasını beklediklerini belirtti.

 Ticaret Bakanı Pekcan, coronavirüs salgınına karşı dış ticarette başlatılan "temassız ticaret" formülünü başarıyla sürdürdüklerini belirtti.

 Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen SIM kartlı cihazlar için 120 gün olan kayıtsız kullanım süresinin, mayıs itibarıyla 30 gün uzatılacağı bildirildi.

 Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında alınan tedbirlerle toplamda 200 milyar TL'lik destekte bulunulduğunu açıkladı

 Dünya genelinde coronavirüs vaka sayısı 3 milyon kişiye yaklaştı.

 Japonya Merkez Bankası(BOJ), bu ayki toplantısında beklendiği gibi faiz oranını değiştirmedi.

 Aramco’nun bu hafta başlarında üretimi azaltmaya başlayacağı belirtiliyor.

 Bugün itibariyle BIST 30 ve BIST 100 endekslerinin; %25 ağırlık sınırlamalı iki yeni versiyonunun hesaplanmasına, mevcut %10 ağırlık sınırlamalı versiyonların adlarının sınırlama oranını göstermek üzere "10" sayısı ilave edilmek suretiyle değiştirilmesine karar verildi .

Ne Olacak?

 İçeride ve yurtdışı piyasalarda bugün önemli bir veri akışı bulunmuyor.

 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün telekonferans sistemiyle toplanacak. Toplantıda 1 Mayıs ve hafta sonu için sokağa çıkma yasağı ve diğer tedbirlerin görüşülmesi bekleniyor .

 Moody’s, Çarşamba günü coronavirüs salgının Türkiye'nin ekonomik görünümün nasıl etkilediğini anlatacağı bir webinar düzenleyeceğini duyurdu.

 Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Kaynak: İnfo Yatırım 
Hibya Haber Ajansı