Radyo Trafik’te büyük buluşma

radyo-trafikte-buyuk-bulusma-20042010

Radyo Trafik’te büyük buluşma

Göztepe, Altay, Altınordu ve Karşıyaka kulüplerinin yöneticileri Radyo Trafik ve Radyo Spor ortak yayınında bir araya geldi. Koronavirüs nedeniyle ara verilen liglerin geleceğine yönelik senaryoların kulüp gözüyle değerlendirildiği programda yöneticiler önemli açıklamalarda bulundu. Futbolun oynanmaması durumunun kulüplerin ekonomik olarak batacağı belirtilen programda, Karşıyaka Basketbol Takımı’nın EuroCup şampiyonluğu süreciyle ilgili de çarpıcı detaylar konuşuldu.

 

Göztepe Kulübü Başkanvekili Talat Papatya, Altay Spor Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Altınordu Futbol Kulübü CEO’su Barış Orhunbilge ve Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Radyo Trafik ve Radyo Spor ortak yayınında Radyo Trafik İzmir Yayın Sorumlusu Esra Balkanlı’nın sorularını yanıtladı. Youtube’de Trafik TV ve Radyo Trafik twitter hesapları üzerinden de canlı yayınlanan programda yöneticiler küresel salgının futbola etkilerini değerlendirdi.

 

“FUTBOLU HEPİMİZ ÇOK ÖZLEDİK”

 

Göztepe Spor Kulübü Başkanvekili Talat Papatya, haziran ayında liglerin oynanmaya başlanmasını beklediklerini belirterek, “Bir bilinmeyenle mücadele ediyoruz. Futbolu hepimiz çok özledik. Bu süreçte futbolun hayatımızda ne kadar değerli bir yeri olduğunu anlamış olduk. En önemlisi de futbol ailesi olarak birlikteliğimizi özledik. Liglerin son haliyle tescil edilmesi gibi senaryolar var ama biz bunu zayıf bir ihtimal olarak görüyoruz, gönlümüz buna elvermez.” ifadelerini kullandı.

 

“FUTBOL OYNANMAZSA KULÜPLER BATAR”

 

Liglerin Antalya’da oynanmasına yönelik dedikoduların olduğunu, tamamen oynanmaması gibisenaryoların da önümüzdeki günlerde tekrar masaya yatırılacağının altını çizen Papatya, “Karar resmi makamlara kalıyor ama futbolun oynanmaması durumunda kulüpler batar.” dedi.

 

KOMBİNELER NE OLACAK?

 

Göztepe Başkanvekili Papatya, kombinelerin ne olacağına yönelik taraftarlardan gelen bir soru üzerine, “Kombineler işin en kolay tarafı… Liglerin durumu belli olmadığı için bir şey söylemek doğru olmaz. Gereken neyse yapılır, taraftarlar merak etmesin.” yanıtını verdi.

 

“ALLAH SÜPER LİG TAKIMLARINA SABIR VERSİN”

 

Altay Spor Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, liglere verilen arada futbolcuların çok titiz davrandığını belirtti. Özellikle yabancı futbolcuların daha hassas olabileceğine vurgu yapan Ekmekçioğlu, “Bu dönemde ülkesine dönüp ailelerinin yanında olmak isteyen futbolcularımız oldu. Uçuşların iptal edilmesiyle İzmir’de kaldılar ama kısa süre de olsa bir problem yaşadık. Bizim kısıtlı sayıda yabancımız var, Allah süper ligdeki takımlara sabır versin.” sözleriyle salgın döneminde kulüp olarak yaşadıklarını paylaştı.

 

“FEDERASYONDAN BEKLENTİLERİMİZ VAR”

 

Liglerin başlama tarihiyle alakalı belirsizlikler olduğunu anlatan Özgür Ekmekçioğlu, “Organizasyon anlamında Türkiye Futbol Federasyonu’ndan beklediğimiz açıklamalar var. Mayıs sonunda bitecek kontratlar uzatılabilecek mi, ligler ne zaman başlayacak? Bunlar büyük birer soru işareti... Bir yerinden başlamamız gerekiyor, sonsuza kadar böyle gitmez. Gerek havaların iyileşmesi, gerekse antikorun oluşmasıyla beraber sürecin çok uzamadan aşılacağına inanıyorum. Sağlık alt yapımızın iyi olduğunu gördük. En doğru kararı resmi makamlar verecektir.” sözlerini sarf etti.

 

ALTAY’IN SÜPER LİG İDDİASI

 

Altay Başkanı Ekmekçioğlu’nun “Buradan bir derbi çıkar ama” sözlerine Göztepe Başkanvekili Talat Papatya, “Güzel bir derbi olur. Keşke çıksa” şeklinde karşılık verdi. Bunun üzerine Ekmekçioğlu “Kısmet olsa da önümüzdeki sezon bir derbi yapsak.” diyerek Altay’ın süper lig iddiasını ortaya koydu.

 

ALTINORDU’DA SON DURUM

 

Altınordu Futbol Kulübü CEO’su Barış Orhunbilge, ilk olarak takımdaki son durumu paylaştı. Akademide yatılı kalan alt yapı oyuncularını ailelerinin yanına gönderdiklerini bildiren Orhunbilge, “Hayat her gün bize bir şey öğretiyor. Bu sefer de böyle bir süreci öğretti. Video konferans yöntemiyle görüşmelerimize ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sosyal medya ve ingilizce derslerini de uzaktan sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz için evde yapabilecekleri antrenman programları hazırladık. Sadece ülkemizi değil tüm dünyayı etkileyen bir salgınla karşı karşıyayız. Bir taraftan bunu fırsata çevirmeye çalışmalıyız. Kulüp olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Durup düşünme fırsatımız oldu. Akademik tarafta Avrupa kulüplerini inceleme fırsatı yakaladık. Optimal seviyede teknolojilerden faydalanmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“İNSANA YATIRIM YAPILMASI ÖN PLANA ÇIKACAKTIR”

 

İzmir’i gençlik turnuva merkezi yapma hedefiyle yola çıkan Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan’ın önderliğinde bu sene yapılacak olan Uluslararası U12 Cup turnuvasını ertelemek zorunda kaldıklarını aktaran Orhunbilge, salgın sürecinin kulüpler tarafından fırsata çevrilmesi gerektiğini söyledi. Barış Orhunbilge, “Ekonomik anlamda futbol endüstrisinin karşılaşacağı krizin, öz kaynaklara yönelmek gibi bir yararı olabilir. Tesislerden, stadyumlardan ziyade insana yatırım yapılması gerekliliği ortaya çıkacaktır. Bundan sonraki dönemde öz kaynaklara daha fazla eğilmek gerekecek.” değerlendirmesinde bulundu.

 

“BELKİ DE BİR AVRUPA KUPASINDAN OLDUK”

 

“Zaten dünya ekonomik bir kriz içindeydi, bunun üstüne bir de pandemiye denk geldik.” diyen Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı ise, ‘Bizler birer kaptanız, sakin sulardan iyi kaptan çıkmaz. Bir taraftan bizim yöneticiliğimiz de test ediliyor. Atlatacağız ama süreci iyi yönetmek çok önemli.” ifadelerini kullandı. Ligler ertelenmeden önce futbolda play-off hattında, basketbolda lig ikincisi olduklarını hatırlatan Büyükkarcı, “Basketbolda aynı zamanda Avrupa kupasına doğru gidiyorduk. Belki de bir Avrupa kupasından olduk. FIBA EuroCup’ı iptal etti ama yaptığımız mücadele ile tekrar oynanmasını sağladık.” açıklamasını yaptı.

 

FINAL-FOUR İZMİR’DE OYNANABİLİR

 

EuroCup’ın dörtlü finallerini İzmir’e almak için uğraştıklarını da aktaran Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Büyükkarcı, “Büyük ihtimalle başaracağız. Eylül ayında Final-Four’u İzmir’de oynatacağımızı düşünüyoruz.” müjdesini verdi.

 

“SPOR EKONOMİSİ KENDİNE GELECEKTİR”

 

Futbolu çok özlediklerini ancak taraftar olmadan futbolun yavan olduğunu, bu yüzden de liglerin başlama tarihini Eylül ayı olarak öngördüğünü kaydeden Turgay Büyükkarcı, “Bu pandeminin faydası olmaz ama, Türk ve dünya sporunda oyunculara ödenen suni bir köpük var. Belki bu köpüğü alacak bu salgın, böylece spor ekonomisi kendine gelecektir.” sözleriyle salgın sonrası dönemden beklentilerini paylaştı.

 

İZMİR KULÜPLERİNDEN DOSTLUK MESAJLARI

Göztepe, Altay, Altınordu ve Karşıyaka kulüplerinin yöneticileri, Radyo Trafik ortak yayınında İzmir kulüpleri olarak inanılmaz bir dostluk içinde olduklarına vurgu yaptı. Kurduklarını temelin Türk sporuna katkı sağlayacağını belirten yöneticiler, ileride aynı liglerde oldukları zaman herkesin bu dostluğu göreceğinin altını çizdi.

 

“SARAN GRUP ADINA BİR GURURDUR”

 

“Büyük Buluşma”ya canlı bağlantıyla katılan Saran Holding Radyolar Grubu Genel Koordinatörü Barış Ertül ise şu ifadeleri kullandı:

“İzmir bizim için çok önemli bir şehir, Türkiye’nin batıya açılan penceresidir. İzmir’in güzide kulüplerinin bir araya gelmesi çok önemlidir. Atatürkçü şehrin, Atatürkçü kulüpleriyle bir araya gelmek Saran Grup adına büyük bir gururdur. Karşıyaka Kulübü’ne, alt yapı tesislerini sağlık çalışanlarına açtığı için de teşekkürlerimizi iletiyoruz.”


Hibya Haber Ajansı