Vergi muafiyeti sonrası Shanghai yabancı sermayenin gözdesi oldu

vergi-muafiyeti-sonrasi-shanghai-yabanci-sermayenin-gozdesi-oldu-22062011

Vergi muafiyeti sonrası Shanghai yabancı sermayenin gözdesi oldu

 

BNP Paribas China CEO’su Lai Changgeng, Çin'in finansal piyasalarda yabancı kurumların Çin’in tahvillerine veya borsalarına yatırım yapmalarını teşvik ettiğini söyledi. Lai Changgeng, 380 milyon yuanlık sermaye artışlarıyla tasarruf edilen vergi tutarının 38 milyona ulaştığını belirtti.
 
İlgili mevzuata göre, yabancı yatırımcıların Çin’de yerleşik işletmelerden elde edilen kazançlarının, Çin’de doğrudan yatırımı artırması halinde yatırım döneminde kurumlar vergisinden muaf tutulabilir. Piyasa Erişimi Negatif Listesi’nin dışındaki yabancı yatırım projelerinde de bu politika uygulanabilir.
 
Alman şirketine 10 milyon yuanlık vergi muafiyeti


Almanya Continental Grubu’nun Shanghai’daki yatırım projesi de söz konusu politikayla 10 milyon yuanlık kurumlar vergisinden muaf tutuldu. Bu proje Endüstri 4.0 ve insan robotlar ile Continental Grubu’nun dünya çapındaki en gelişmiş lojistik merkezlerinden biri haline geliyor.
 
Continental Otomotiv Sistemleri (Shanghai) Genel Müdürü Ziad Oueslati, Çin hükümetinin vergi indirimi uygulanmasıyla iyi bir iş ortamı sağlayarak yabancı işletmelerin yatırım yapmalarını teşvik ettiğini kaydetti. Çin hükümetinin salgın döneminde yabancı işletmelerin işi ve üretimini yeniden başlatmak için yardım sağlamasından memnun kaldıklarını ifade eden Ziad, Çin’de yatırım yapmaya ve yeni Ar-Ge merkezi kurmaya devam edeceğini söyledi.
 
4 ayda 2 milyar yuanlık yatırım yapıldı
 
Bu yılın ilk dört ayında Shanghai’daki söz konusu tercihli politikalar uygulayan yabancı sermayeli işletmelerin sayısı 20’ye ulaştı ve 208 milyon yuanlık vergi indirimi ile 2 milyar 80 milyon yuanlık yeniden yatırım gerçekleştirildi.
 
Shanghai Belediyesi Vergi Dairesi'nden yetkili Yan Tao, veri analizi ve aktif hizmet verme yollarıyla yabancı sermayeli işletmelere tercihli politikalar uygulamak için hizmet vererek yabancı yatırımcılarının Çin’de yatırım yapmaya devam etmelerini teşvik edeceğini belirtti.
Bu yılın ilk çeyreğinde Shanghai kentinde fiilen değerlendirilen yabancı yatırım yüzde 4,5 büyüyerek 4 milyar 669 milyon dolara ulaştı. Aynı dönemde 10 çok uluslu şirketin merkezi ve 5 yabancı Ar-Ge merkezi Shanghai’da kuruldu.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı