Akşener: "Sosyal yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine gitmiyor"

Akşener, “Maalesef devletin sosyal devlet olma özelliğinin hızla kaybolduğu bir dönemeçteyiz. Bunu sağlayan da partili cumhurbaşkanlığı sistemidir." dedi.

Akşener:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Çengelköy Eğitim, Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi açılış törenine katıldı.

Sosyal belediyecilik anlayışının ortaya konulduğunu bir açılışta olduklarını ifade eden Akşener, emeği geçenlere teşekkür etti.

İki buçuk yılı aşkın bir süredir il il, ilçe ilçe gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerine dikkat çeken Akşener, "Bugün adalar hariç İstanbul'un bütün ilçelerini bitirmiş olacağız." ifadesinde bulundu.

Akşener'den partili Cumhurbaşkanlığı sistemi eleştirisi

Türkiye'nin hem insan hem de ekonomik kaynağı olduğunu ancak israf, kayırmacılık, liyakatsizlik ve yandaş kayırma gibi pek çok olumsuzluğun Türkiye'deki kaynakları erittiğini ve insanları umutsuzluğa sevk ettiğini savunan Akşener, “Maalesef devletin sosyal devlet olma özelliğinin hızla kaybolduğu bir dönemeçteyiz. Bunu sağlayan da partili cumhurbaşkanlığı sistemidir." şeklinde konuştu.

“İstanbul’u kaybettikten sonra kendilerini toparlayamadılar”

İstanbul'daki metrobüs kazası ardından AK Partili gençler tarafından bölgede çekilen videoyu izlediğini söyleyen Akşener, "Allah şahittir kalbim yarıldı. Bu çocukları buralara ittiren, bu konuşmaları yaptıran bir zihniyet var. Bu zihniyet İstanbul'u kaybetti, o günden beri kendini toparlayamadı. Gittikçe kötüleşiyor, gittikçe çirkinleşiyor." ifadesini kullandı.

İlçe ziyaretleri sırasında yaptığı gözlemleri anlatan Akşener, şunları söyledi:

"Başkanım dün Ümraniye'deydim. Kadınlar benimle daha rahat konuşuyor. Genç bir kadın, yanında erkek çocuğu, kulağıma geldi dedi ki; 'Kimseye ulaşamadım. Bak şu çocuğa.' Baktım, ayağında ayakkabı yok, terliğe benzer bir şey var. 'Okul kıyafeti ve ayakkabı alamadık. Ne yapacağım ben?' dedi. Tesettürlü bir hanımefendi geldi. Yüzünü maske ile kapatmış, gözleri görünüyor. O gözlerdeki acıyı keşke birileri de görseydi. Keşke smoothie içenler görseydi. Bir erkek çocuğu geldi, 'Çantalar çok pahalanmış, çantam eski, nasıl alacağım?' dedi. 'Çanta alabilir misin' demek istiyor."

"Bütün bunların ortalaması nedir?" diye soran Akşener, "Saray hayatının Türkiye'ye dayattığı başka bir dünya, bir paralel dünya. 5-10-15 maaş alan ne idüğü belirsiz, ne yaptığı belirsiz danışmanlar. Buna karşılık babasının çanta alamadığı 12-13 yaşındaki erkek çocuklar. Bunu gelip bir şekilde çözmeye gayret eden erkek çocuklar." diye konuştu.

"Sosyal yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine gitmiyor"

Yaptıkları ziyaretlerden de bahseden Akşener, "3 sene evvel asgari ücretle ortaya yakın bir hayat yaşayan bu insanlar bugün asgari ücretle eve bir asgari ücret giriyorsa samimiyetle söylüyorum o buzdolabına baktığınızda gördüğünüz şey makarna ve mercimek çorbasının versiyonları. Protein almamış, alamayan aileler, et alamayan aileler ve kucağınıza aldığınızda kemikleri sayılan çocuklar, buna karşılık 14-15 yaşından sonra obezliğe doğru giden gençler. Sosyal yardımlar, artık o kadar yandaşlar üzerinden yürür olmuş ki gerçek ihtiyaç sahiplerine zaten gitmiyor" dedi.

“Yolun sonu görünüyor”

Akşener, "Belediye eliyle yaptığınız alışveriş kartları, burada açtığınız kreş, psikolojik yardım merkezi gibi pek çok günlük hayatta insanların hayatına dokunan işlerin artık çok önemli olduğunu, belediyeciliğin en önemli görevlerinden birinin sosyal belediyecilik anlayışı olduğunu bugünün Türkiye'sinde görür olduk. İsterdik ki herkesin hayatı rahat olsun. Belediyelerimiz de somut hizmetler yapsınlar. İnsanlarının görülmediği ve fakir var açlık dediğinizde, yalan söylüyorsunuz, tiyatro yapılıyorsunuzla suçlanan bir Türkiye. Bu, bu yolun sonu görünüyor demek." ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı