Online hukuk eğitimine yoğun ilgi

online-hukuk-egitimine-yogun-ilgi-16042011

Online hukuk eğitimine yoğun ilgi

Türkiye’de bir ilke imza atan ve meslek profesyonellerine hukuki eğitimler vermek amacıyla kurulan “Sözleşme Akademisi” pandemi döneminde online eğitime geçti. İlki geçtiğimiz hafta yapılan ve Doç. Dr. Umut Yeniocak tarafından düzenlenen online atölye çalışmasına, Türkiye’nin her yerinden hukuk profesyonelleri ve iş insanları katıldı.

Uzun yıllardır hukuk alanında eğitimler veren, kurumsal firmalara danışmanlık yapan ve aynı zamanda Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Umut Yeniocak tarafından kurulan “Sözleşme Akademisi” online atölye çalışmalarına başladı.

Meslek profesyonellerine; başta sözleşme hukuku olmak üzere, farklı konularda interaktif hukuk eğitimleri vermeyi hedefleyen Akademi’nin geçtiğimiz hafta düzenlenen ilk online eğitimi yoğun ilgi gördü. Video konferans yoluyla gerçekleştirilen Sözleşme Atölyesi’ne meslek profesyonellerinin yanı sıra; iş insanları da katıldı.

EN ÇOK SORU KİRALARLA İLGİLİ!

Online eğitimin gördüğü ilgi nedeniyle atölyelere devam edeceğini belirten Yeniocak, pandemi döneminde en çok talep edilen konunun “Kira Sözleşmeleri” olduğunu ve en çok kiralarla ilgili sorular aldığını belirtti.

Gelen talep üzerine cumartesi günü “Kira Sözleşmesi Atölyesi” gerçekleştireceğini söyleyen Umut Yeniocak, eğitimde; mücbir sebep ve uyarlama tartışmalarına, kiracı ve kiraya veren açısından değerlendirmelere ve yargı uygulamalarına değinecek.


Hibya Haber Ajansı