Yılbaşı tatili için yakın rotalar

Yeni yıl için geri sayım başladı. Online seyahat bileti, araç kiralama ve otel rezervasyonu platformu Obilet.com yılbaşını yeni yerler keşfederek kutlamak isteyenler için ilham verecek yurt içi rotaları derledi.

Yılbaşı tatili için yakın rotalar

2023’e sayılı günler kaldı. Yeni yılı yeni başlangıçlarla karşılamak isteyenler bu yıl hafta sonuna denk gelen yılbaşı tatilini değerlendirmek için yakın rotaları araştırmaya başladı. Obilet.com, kısa da olsa yılbaşı tatilini farklı bir yerde geçirmek isteyenler için birbirinden heyecanlı rotaları paylaştı.

Yeni yıla şehirden uzakta, doğada uyanmak isteyenler için

Bolu ve Sakarya sınırları içerisinde yer alan Abant, Yedigöller ve Sapanca; huzurun, sakinliğin ve romantizmin adresleri olarak yılbaşı tatili için de öne çıkan seçenekler. Yemyeşil ormanları insana huzur veren göl manzaralarıyla buluşturan Sapanca’da uzun ve sakin yürüyüşler yapmak mümkün. Doğanın en güzel tonlarını yansıtan Yedigöller’de şömine başında keyif yaparak, SPA’da zihnen ve bedenen yenilenmiş olarak yeni yıla başlangıç yapılabilir. Abant ise göl kenarında insandan, gözden uzak romantik bir yılbaşı için eşsiz bir alternatif. Bu üç alternatif de sunduğu otel seçenekleri ile yeni yıla şehirden uzakta, doğanın içinde girmek isteyenler için öne çıkıyor.

Ege ve Akdeniz’i yılbaşında keşfetmek 

Hem Ege hem de Akdeniz Bölgesi’nde yer alan ilçeleriyle yaz tatillerinin vazgeçilmez adresi Muğla, yılbaşında da hem ruhu hem de bedeni dinlendirmek isteyenler için pek çok seçenek sunuyor. Tatil denince ilk akla gelen Marmaris, Bodrum, Dalyan, Dalaman ve Fethiye gibi rotalar hem ılıman iklimi hem de yeşilin ve mavinin her tonunu yaşatmasıyla yılbaşı tatili için de öne çıkıyor. Muğla, şehirde yer alan iki havalimanı sayesinde kısa tatiller için ideal bir kaçış noktası. Yeni yıla huzurlu bir başlangıç yapmak isteyenler, kentte kısa sürede birçok yeri keşfederek sakin sahil kasabalarında yenilenme imkânı bulabilir.

Yılbaşında İzmir ve çevresi renkli bir kutlama vadediyor 

İzmir’de uluslararası düzeyde hizmet veren Adnan Menderes Havalimanı’na pek çok noktadan uçak seferleri düzenleniyor. Bu nedenle yazın olduğu kadar yılbaşı döneminde de cazip bir merkez olan İzmir, Türkiye’nin pek çok yerinden misafirlerini ağırlıyor. Özellikle Alaçatı, yılbaşı döneminde sunduğu ışıltılı programlarla öne çıkıyor. Alaçatı’da yeni yıla özel sokak partileri birçok insan tarafından rağbet görüyor. Efes Antik Kenti’nin bulunduğu Selçuk, ev yapımı lezzetleriyle turistlerin uğrak yeri Şirince Köyü, limanı ve dar, Arnavut kaldırımı sokaklarıyla sakinlik ve huzur vadeden Sığacık da yılbaşı tatili için ideal seçenekler arasında yer alıyor.

Hibya Haber Ajansı