Işıklar Holding covid-19 tedbirleri kapsamında büyük ölçekli önlemler aldı

isiklar-holding--covid-19-tedbirleri-kapsaminda-buyuk-olcekli-onlemler-aldi-29042001

Işıklar Holding  covid-19 tedbirleri kapsamında büyük ölçekli önlemler aldı

Işıklar Holding grup şirketlerinin fabrikalarında 1000’i aşkın çalışanımızla beraber Corona virüsünün etkilerine rağmen, hem yurtiçi piyasaya hizmet etmeye devam ediyoruz, hem de 30’dan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz.

 

İhracat yaptığımız ülkelerin ve sektörlerin dağılımının bize yarattığı avantajla tam kapasite çalışmaya devam ediyoruz. Bu çalışmaları yaparken çalışanlarımızın sağlığını ön planda tutmak için bir çok önlem aldık.

 

9 Nisan 2020 tarihi itibariyle başlayarak öncelikle Çemaş olmak üzere fabrika girişine bir “Dezenfeksiyon Tüneli” kurduk, Çemaş’ı Niğbaş, Işıklar Ambalaj ve Işıklar Yapı Ürünleri şirketi izledi. İki ayrı sensörle gelen ve çıkan kişiler otomatik olarak algılanmakta ve 4 ayrı noktadan elbiseleri ile beraber dezenfekte edilmekteler. Tüm vardiyalarımızın giriş ve çıkışlarında bu sistem uygulanmaya başlandı.

 

Şirket doktorlarımız tarafından tüm personele virüs hakkında ve korunma yolları hakkında eğitim verildi. İş sağlığı ve güvenliği profesyonelleri tarafından çalışanlara uygulamalı etkin maske kullanımı ve Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında atık yönetimi eğitimleri verildi ve hijyen konusunda farkındalıkları arttırıldı.

 

Çemaş özelinde sanal eğitim için yeni bir internet sitesi kuruldu ve yüzyüze eğitim yerine iş ile ilgili eğitimler bu site üzerinden yapılacak.

 

Çalışanlarımıza ve ailelerine maske dağıtmanın yanı sıra, uzun dönemli kullanılabilen maskeleri ve eldivenleri de servislerde kullanmaya başladık. Servis sayılarını 2 katına çıkartarak sosyal mesafeyi korumaya çalıştık. Servis araçları her vardiya çıkışında dezenfekte edilmekte, fabrikaya giriş yapan her araç da dezenfekte edilmektedir.

 

Tüm bölümlerin vardiya saatleri değiştirilerek yemeğe çıkış saatleri ayrıştırıldı. Bu şekilde yemekhanedeki yoğunluk azaltıldı. Yemekhanede masa ve yer dezenfektasyonları her yemek sonrası yapılmaya başlandı. Masa oturma düzeni çapraz ve boşluklu düzenlendi, sıra bekleme alanları sarı çizgilerle belirlendi. Ekmekler, şekerler, tuzlar, çatal kaşık bıçaklar, ambalajlı olarak kullanılmaya başlandı. Sürahi uygulamasından şişe su uygulamasına geçildi. Çay içme yerleri kapatıldı, çay tek kişi tarafından kağıt bardak ve paketli şekerle dağıtılmaya başlandı.

 

Fabrika giriş, revir, yemekhane ve çeşitli bölgelere el dezenfektan makineleri konuldu. Parmak okuyucu sistemden manyetik kart okuyuculu sisteme geri dönüş oldu. Bölüm içlerinde kullanmak üzere de şişeler içinde dezenfektanlar dağıtıldı.

 

Kantara yükleme için giren tırların şoförlerinin önce ateşi ölçülüyor, daha sonra kantara girmesine izin veriliyor. Yükleme boyunca şoförlerin araçtan inmesine izin verilmiyor.

 

Kullanılmış ve atılması gereken maskeler için giriş kapısında çamaşır suyu katışmış su dolu kova bulundurulmakta, kullanışmış maskeleri bu suyun içerisine atarak bekletilip daha sonra da poşetle çöpe atılmakta.

Fabrika içine misafir girişleri kısıtlandı. Toplantılar mümkün olduğunca sanal ortamda yapılmaya başlandı, zorunlu olmayan toplantılar iptal edildi, telefonla iletişim arttırıldı. Misafirlerin yemekhaneye girişi yerine sandviç sistemi başlatıldı.

 

ULV sistemi satın alındı. Bu sistem ile sterilizasyon ve dezenfekte işlemi çalışma yerleri, tuvaletler ve soyunma odalarında düzenli olarak kullanılmaya başlandı.

 

Temassız ateş ölçer ile vardiya başlangıçlarında kontroller yapılmakta ve ateşi yüksek olanlar doktora sevk edilmekte.

 

Sosyal mesafeyi korumak adına işyerinde değişik bölümlerde çalışma modelleri değiştirildi.

Sosyal mesafe kurallarını, 14 kuralı anımsatan afişler yaptırıldı. Girişlere ve yemekhanede dikkat çeken noktalara asıldı.

 

Klavyeler ve diğer cihazlar da düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Mümkün olduğunca işçilerin diğer çalışanların telefonlarını, masalarını, ofislerini veya diğer çalışma araçlarını ve ekipmanlarını kullanmaları engellendi.

 

Çalışanlarımız, sağlıklı, hijyen koşulları içinde gönül rahatlığı ile yüksek motivasyonla çalıştığı sürece, şirketlerimiz de hem ülke ekonomisine katkı sağlayan ihracatlarını yapmaya devam edecek, hem de Ocak, Şubat ve Mart aylarında yaptığı yeni yatırımlar gibi üretimi ve verimliliği arttıracak yatırımlar yapmaya devam edecektir
Hibya Haber Ajansı