Magnum ile hazzı hayal et

magnum-ile-hazzi-hayal-et-19062012

Magnum ile hazzı hayal et

Bu sergi ile Magnum, kakaolarının tedarik edildiği Fildişi Sahili'nde yaşayan ve hayatlarını zor şartlarda geçirmekte olan kakao çiftçisi kadınlara, destek sağlamayı amaçlıyor.

Dondurma ve haz otoritesi Magnum, pandemi sürecinde sokakların sessiz kalmasının ardından, tekrar özgürce dışarı çıkacağımız günleri düşleyip, sanatçılarla el ele vererek dijital bir sergiyi hayata geçirdi. Aralarında Türkiye’den Olgun Kaşıkçı’nın da bulunduğu, dünyanın önde gelen ve gelecek vaadeden sanatçıları bu anlamlı sergiyle bir araya geldi. Magnum'un ‘Hazzı Hayal Et’ dijital sergisi, ziyaretçilerine pandemi sonrası haz anlarını hayal ettirirken aynı zamanda ihtiyaç sahibi kadın kakao çiftçileri için sivil toplum kuruluşu ortağı 100WEEKS iş birliğiyle destek fonu yaratmayı amaçlıyor. İki yıllık bir programın başlangıcını simgeleyen bu sergi ile Magnum, kadın kakao çiftçilerinin gelir kaynaklarını çeşitlendirmelerine ve hayat şartlarının iyileştirilmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl Rain Forest Alliance (Yağmur Ormanları Birliği) ile kakaonun sürdürülebilir kaynaklardan elde edilmesinin önemine 2059 isimli projeyle dikkat çeken Magnum, sosyal sorumluluk çalışmalarına bu yıl da ‘Hazzı Hayal Et’ dijital sergisini ekledi.

Magnum’un, www.magnumicecream.com/pleasureimagined linki üzerinden eserlerini paylaştığı dijital sergide 13 sanatçı, pandemi sonrası bir dünyayı hayal edebilmek için, dünya şehirlerindeki ünlü sokakların sessiz görüntülerini tuval olarak kullandı. Magnum Instagram hesabı üzerinden de yayınlanan sanat eserleri, sosyal mesafe kısıtlamalarının kaldırıldığı ve yeniden haz anlarını yaşadığımız, sevdiklerimizle buluşabileceğimiz zamanları yansıtıyor. İstanbul’da Galata Kulesi’ndeki bir sokak müzikalinden, Madrid'deki uçan balonlara, Sao Paulo sokaklarında Magnum'dan ilham alan bir evlilik teklifinden, Roma’nın hareketli hayatına kadar uzanan eserlerin sahibi sanatçılar, yeni bir gün doğumunu betimlemek için bir dizi dijital teknik kullandılar.

Magnum’un global kampanyasına Türkiye’den katılan sanatçı Olgun Kaşıkçı, İstanbul’da hazzı hayal etti. Eserinde İstanbul Galata’daki cıvıl cıvıl hayatı yorumlayan sanatçı Olgun Kaşıkçı, kendi hazzını ise “başarının ardından gelen duygu” olarak adlandırıyor. Pandemi sürecinde sokağa çıkmanın hayal gibi geldiği bir dönemden geçtiğimize değinen sanatçı; “Herkesin, her zaman olduğu gibi sokakta özgür hissetmesini ve şehrin eski ritmine kavuşmasını diliyorum. Eserimi yaratırken İstanbul’un bir müziği olduğunu düşledim. Herkesin sokaklardaki bu güzel müzikalin bir parçası olduğunu ve hazzı birlikte paylaştıklarını hayal ettim.” dedi.

Her gün bir sanatçının eseri yayınlanıyor. Magnum sergi süresince her gün Instagram aracılığıyla yeni bir sanat eseri yayınlıyor ve destek veren herkes eserleri Magnum’un web sitesinden indirilebiliyor. Sergi sunuculuğunu üstlenen Fransız-Fildişili Aurélia Durand’ın Batı Afrika mirası, onun benzersiz afro-pop sanat eserine ilham verdi. Sergi için özel yaratılan sanat eseri, Magnum'un kakaolarının çoğunu tedarik ettiğive sanatçının annesinin doğum yeri olan Fildişi Sahili'ne 1991 yılında yapılan bir aile gezisi sırasında babası tarafından Yammasoukro'da çekilen orijinal bir fotoğraftan esinlenerek yaratıldı.

Dijital sergi Magnum’un kakao çiftçileri topluluğuna ek bir destek sağlamayı amaçlıyor. Hazzı Hayal Et sergisi, gelecek vaadeden sanatçıların ortak bir çalışmasını vurgulamanın yanı sıra, dünyanın dört bir yanındaki diğer topluluklar gibi küresel salgından etkilenen Batı Afrika'nın Fildişi Sahili'ndeki Magnum’un kakao çiftçileri topluluğuna ek bir destek sağlamayı amaçlıyor. Magnum, serginin ve markanın uzun vadeli kakao etki programının bir parçası olarak, genişletilmiş ağındaki kadın kakao çiftçilerine doğrudan mali destek sağlamak amacıyla 250.000 Avro tutarında koşulsuz bağışta bulunuyor.

Dijital sergiyi gezen tüm dünyadan ziyaretçiler, Fildişi Sahili'ndeki kadın kakao çiftçilerini desteklemek için ek bağışlarda bulunabilecek ve katkılarının görsel bir hatırası olarak, indirilmeye hazır orjinal sanat eserleri arasından seçim yapabilecekler. Kampanya kapsamında kadın kakao çiftçilerinin gelir kaynaklarını çeşitlendirmelerine, onların ve ailelerinin yoksulluktan kurtarılmasına yardımcı olmak için 100WEEKS adlı STK ortağıyla iki yıllık bir programın başlangıcını temsil ediyor. Program, onlara doğrudan, haftalık ödemeler sunmanın yanısıra, becerilerini geliştirmek için eğitim ve koçluk da sağlayacak.

Hibya Haber Ajansı