AVIS 2022 Türkiye Pist Şampiyonası'nın son yarışları gerçekleştirildi

Ülkü Motorsporları Kulübü tarafından ICRYPEX sponsorluğunda düzenlenen AVIS 2022 Türkiye Pist Şampiyonası beşinci ve son yarışları 26-27 Kasım tarihlerinde İzmir Ülkü Park’ta gerçekleştirildi.

AVIS 2022 Türkiye Pist Şampiyonası'nın son yarışları gerçekleştirildi

Ülkü Motorsporları Kulübü tarafından ICRYPEX sponsorluğunda düzenlenen AVIS 2022 Türkiye Pist Şampiyonası beşinci ve son yarışları 26-27 Kasım tarihlerinde İzmir Ülkü Park’ta gerçekleştirildi. Super grupta 16 ve maxi grupta da 7 olmak üzere toplam 23 otomobilin piste çıktığı organizasyonda özellikle super grup her iki yarışında da büyük çekişme yaşandı.

Maxi grup her iki yarışında ise ilk 3 sıra değişmedi. Bitci Racing takımından Turgut Konukoğlu hafta sonunu çifte zafer ile noktalarken, aynı takımdan Barkın Pınar ikinci ve Zekai Özen de üçüncü sırada yer aldılar. Bu sezon koşulan 10 yarışın 8’ini kazanan Konukoğlu, bu sonuçlarla AVIS 2022 Türkiye Pist Maxi Grup Şampiyonluğu’nu kazanmış oldu.

Cumartesi günü koşulan super grup ilk yarışı Liqui Moly H2K Racing Team’den Andrea Furci Pazar günü koşulan ikinci yarışı ise Ülkü Motorsport’tan Ümit Ülkü birincilikleri paylaşan isimler oldular. Ancak yarış sonrası yapılan itirazlar sonucu sonuçlar resmiyet kazanmadı ve teknik ve sportif kurulun yapacağı incelemelerin ardından daha sonra açıklanmasına karar verildi. 

Hibya Haber Ajansı