İş Dünyası aile içi şiddete karşı projesi yeni katılımlarla devam ediyor

is-dunyasi-aile-ici-siddete-karsi-projesi-yeni-katilimlarla-devam-ediyor-29052010

İş Dünyası aile içi şiddete karşı projesi yeni katılımlarla devam ediyor

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından, TÜSİAD’ın iş birliği ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ile Sabancı Vakfı’nın desteğiyle yürütülen “İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi” bu yıl da yeni şirketlerin katılımıyla devam ediyor.

2016-2019 yılları arasında 62 şirket projeye dahil olarak aile içi şiddetle mücadele kapsamında bir resmi şirket politikası oluşturdu.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından, TÜSİAD’ın iş birliği ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ile Sabancı Vakfı’nın desteğiyle yürütülen “İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi”, 2020 yılı dönemi yeni katılımlarla 2020 yılında da devam ediyor. Bu yıl ilk etapta 9 şirketin katıldığı proje yeni katılımlarla büyüyor. 2016-2019 yılları arasında 62 şirket, projeye dahil olarak aile içi şiddetle mücadele kapsamında bir resmi şirket politikası oluşturmuştu.

İş dünyasında kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmayı ve kadınların iş dünyasına katılımını daha etkin ve verimli hale getirmek için destek mekanizmaları ve yöntemleri oluşturmayı hedefleyen projeye bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak belediyelerin de dahil olması planlanıyor.

2020 döneminde İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi’ne dahil olan şirketler şu şekilde: Beyçelik Gestamp, Borusan Holding, Fiba Banka, HKTM-Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi San. Ve Tic. A.Ş., Lenovo Türkiye, Kibar Holding, Reckitt Benckiser Ev ve Temizlik A.Ş, Turkcell ve Tekfen Holding.

Proje kapsamında şirketler, aile içi şiddetle mücadele kapsamında bir resmi şirket politikası oluşturabilmek amacıyla Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından verilen rehber eğitimlerini almaya başladı. Eğitimler, Covid-19 salgını nedeniyle online olarak veriliyor. Rehber eğitimlerinin tamamlanmasının ardından, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitici Eğitimi’ Haziran ayında başlayacak ve bu eğitim üç modül halinde verilecek.

Projeyle ilgili detaylı bilgiye https://badv.sabanciuniv.edu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Hakkında

Kurumsal Yönetim Forumu (CGFT), Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde çalışmalarını sürdüren, ekonomik ve sosyal kalkınmayı destekleyecek kurumsal yönetim konularına odaklanan disiplinler arası ve sektörler arası bir girişimdir. Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) işbirliğiyle 1 Mart 2003 tarihinde kurulmuştur. Forum’un misyonu, sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda hayata geçirilebilecek araştırmalar yapmanın yanı sıra politika belirleme ve belirlenen politikaların uygulanma süreçlerinde aktif rol oynayarak kurumsal yönetim alanının geliştirilmesine katkı sağlamaktır.

Hibya Haber Ajansı