Ankara, İzmir ve İstanbul’da taksilerde tek-çift plaka uygulamasına geçildi

ankara-izmir-ve-istanbulda-taksilerde-tek-cift-plaka-uygulamasina-gecildi-29032009

Ankara, İzmir ve İstanbul’da taksilerde tek-çift plaka uygulamasına geçildi

İç İşleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere plakasının son rakamı tek olan taksilerin Pazartesi günü çalışmaya başlayacakları ve Salı günü ise son rakamı çift olanların taksilerin çalışmaya başlayabilecekleri açıklandı. Çalışma düzeninin dönüşümlü olarak, Koronavirüs (KOVİD-19) salgını sürecinde böyle devam edeceği genelgede belirtildi.

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Pazar akşamı Gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalında yaptığı canlı yayın röpörtajında, İç İşleri Bakanlığının yayınladığı ticari taksi genelgesi hakkında soruları yanıtladı.

İç İşleri Bakanı Soylu, genelge hakkında “Taksi ve Esnaf odaları ile görüşüldü, tek-çift plaka uygulaması yapılacak. Bir gün sonu tek olan plakalar, bir gün de sonu çift olan plakalar (çalışmaya) çıkacaklar.” dedi ve ihtiyacı olan vilayetlerin de bu genelgeden yararlanabileceklerini ekledi.

Soylu, toplu taşıma araçlarının faaliyetlerinin devam edeceğini, ülke çapında toplu taşımalara uygulanan 1/3 kuralının (toplu taşıma araçları kapasitelerinin 1 bölü 3’ü kadar yolcu alabiliyor) devam edebilmesi için araç sayısının mümkün olduğunca bol tutulacağını belirtti.


Hibya Haber Ajansı