Fx analizi

Bu haftanın önemli verilerinden ABD TÜFE verisi öncesinde dün risk algısı pozitifti. Bugün TSİ 16.30'da açıklanacak veride manşetin yıllık bazda %6,5'den %6,2'ye; çekirdeğin ise %5,7'den %5,5'e düşmesi bekleniyor.

Fx analizi

USD/TRY: Bu haftanın önemli verilerinden ABD TÜFE verisi öncesinde dün risk algısı pozitifti. Bugün TSİ 16.30'da açıklanacak veride manşetin yıllık bazda %6,5'den %6,2'ye; çekirdeğin ise %5,7'den %5,5'e düşmesi bekleniyor. Öte yandan, dün konuşan Fed başkanlarından Bowman'ın ek faiz artışlarının sürebileceğine dair mesajlarının büyük bir etki yapmamasının ardından bugün de Fed Başkanlarının konuşmaları devam edecek. Ancak, enflasyonun fiyatlamalarda belirleyici olması beklenebilir. Yurtiçi tarafta ise Borsa İstanbul bugün de kapalı. Öte yandan, Bloomberg'te sürenin uzatılabileceğine yönelik değerlendirmeler yapıldığına dair haber akışı da mevcut. Bugün kabine Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde 15.30'da toplanacak. Kur tarafında ise anlamlı bir haraketlilik gözlemlemiyoruz. Bugün de dünkü kapanış seviyesi olan 18,84 etrafında sakin bir seyir var. Kurda 18,81 - 18,87 arasında bant hareketi sürebilir.


EUR/USD: Avrupa Komisyonunun, AB ve Euro Bölgesi'nin bu yıla ilişkin büyüme beklentileri yukarı yönlü; enflasyon beklentilerini ise aşağı yönlü revize ettiği günde EURUSD paritesi dün %0,4 oranında kazançla 1,0723 seviyesinden günü tamamladı. Bugün ise öğleden sonra ABD'de açıklanacak enflasyon verisinin fiyatlamalarda belirleyici olması beklenebilir. TÜFE'nin enerji kaynaklı olarak ocak ayında aylık artışının hızlanması, bununla birlikte yıllık bazda düşüşünü sürdürmesi bekleniyor. Beklentilerden yüksek rakamlarda parite 1,0650 - 1,0670 destek bölgesini ilk etapta hedefleyebilir. Bu bölgenin altında 1,06 sonraki hedef. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1,0790 ve 1,0840 sıralı dirençler olarak izlenebilir.


XAU/USD: Risk algısının toparlanmasıyla dün Dolar endeksinin (DXY) 50 günlük ortalamasının üzerinde kalıcılık sağlayamadığını gözlemledik. Ancak, teknik olarak zayıf bir görüntü sergileyen Ons Altın'ın da güçsüz görüntüsünü koruduğunu ve günü %0,65 düşüşle 1.853,5 seviyesinden kapattığını izledik. Bu sabah ise 50 günlük ortalamanın bulunduğu 1.858 civarında hareket eden değerli maden için öğleden sonra ABD'de açıklanacak enflasyon verisi yön konusunda belirleyici olabilir. Beklentilerin üzerindeki rakamlar Ons Altın'da baskının artmasına neden olabilir ve 1.825 - 1.831 destek bölgesi hedefe girebilir. Aksi durumda 1.900 seviyesine doğru bir hareketlenme gözlemlenebilir. Ara direnç 1.876 civarında.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı