Fujitsu, prımeflex for vmware vsan’ı tanıttı

fujitsu-primeflex-for-vmware-vsani-tanitti--24062002

Fujitsu, prımeflex for vmware vsan’ı tanıttı

  • Çalıştırmaya hazır üretilen cihaz, veri merkezleri için tasarlanan VMware hiper bütünleşik altyapılarının kurulumunu kolaylaştırıyor ve hızlandırıyor
  • Fujitsu ve VMware bileşenleri arasındaki sıkı etkileşim, ürün yaşam döngüsü yönetimini kolaylaştırıyor ve operasyonel maliyetlerin azaltılmasını sağlıyor
  • Geleceğe hazır, sanal altyapılar için ölçeklenebilir bir temel olan yeni çözüm, müşterilerin hibrit BT ve buluta geçişini hızlandırıyor

Fujitsu, Hiper-bütünleşik altyapı sağlayan VMware tabanlı hiper birleşik BT altyapıları (HCI) için tüm yaşam döngüsü yönetimini kolaylaştırmak üzere önceden yapılandırılmış veri merkezi cihazını duyurdu. “VMware vSAN for PRIMEFLEX”, VMware tabanlı HCI'nin dağıtımını, çalışmasını, ölçeklenebilirliğini ve bakımını kolaylaştırmak için gelişmiş özellikler sunuyor. Cihaz, VMware'in yazılımı ile Fujitsu veri merkezi donanım bileşenleri arasındaki etkileşim seviyelerini kolaylaştırıyor ve hızlandırıyor.

Dijital dönüşümün temel bir unsuru olan çevik, esnek ve uygun maliyetli hiper bütünleşik altyapıları (HCI), günümüzün en dinamik dijital hizmetlerine güç veren yeni nesil veri merkezi dokusu olarak kabul görüyor. Yakın zamanda yapılan bir analist araştırması1, üst düzey BT departmanlarının yüzde 83'ünün önümüzdeki iki yıl içinde “Hiper-bütünleşik altyapı” (HCI) yatırımlarını artırmayı planladığını doğruluyor. Ancak, kuruluşlar veri merkezlerini modernize edip dönüştürdükçe, HCI ortamlarının tasarımı, alımı, entegrasyonu, testi ve bakımı konusunda zorluklarla karşılaşmaktadırlar. Fujitsu PRIMEFLEX Entegre Sistemleri, riskleri azaltarak ve ilgili maliyetleri kontrol ederek HCI ve hibrit BT ortamlarının benimsenmesini hızlandırmak için özel olarak tasarlandı.

Tasarlanan bu yeni cihaz”PRIMEFLEX for VMvare vSAN”, Fujitsu’nun kapsamlı HCI sistemleri serisinin en yeni üyesi. Her bir kuruma özel gereksinimlerine uyacak şekilde oluşturularak düşük riskli, hızlı kurulum sağlıyor. Sistem tamamen optimize edilerek önceden testleri tamamlanıyor ve gömülü yazılım lisansları ile kullanıma hazır olarak sunuluyor. Bilgi işlem ve depolama kaynakları, geleceğe yönelik sanal altyapılar için temel olarak talep doğrultusunda 64 sunucu düğümüne kadar ölçeklendirilebiliyor.

Sürekli olarak üstün VMware karşılaştırma sonuçları elde eden güçlü Fujitsu PRIMERGY x86 sunucularına dayanan çözüm, tüm HCI iş yükleri için yüksek performans ve kullanılabilirlik sağlıyor. Bunlar arasında genel amaçlı sanallaştırma, sanal masaüstü altyapıları, büyük veri ve analitik, uzak ve şube ofisi, uç bilgi işlem ve hatta SAP HANA gibi kritik iş yüklerini destekliyor. “PRIMEFLEX for VMware vSAN”, hibrit BT'yi kolaylaştırıyor ve uygulamaları yeniden tasarlamadan iş yüklerini bulut çözümlerde hızlı ve kolay bir şekilde taşıma yeteneği ile tutarlı bir çalışma deneyimi sağlıyor. “PRIMEFLEX for VMware vSAN” bu sayede, VMware Cloud Foundation ile şirket içi bulut benzeri altyapılara uygun bir basamak taşı ve buluta kolay bir geçiş yolu sağlıyor.

Kurulumdan bakıma kadar kolaylaştırılmış yaşam döngüsü yönetimi

Yönetim çabalarını en aza indirmek ve operasyonel verimliliği artırmak için tasarlanan “PRIMEFLEX for VMware vSAN”, VMware'in vCenter yönetim yazılımı ile sıkıca entegre edilmiş Fujitsu Yazılım Altyapı Yöneticisi (ISM) ile birlikte geliyor. Otomatik yönetim özellikleri, tüm donanım ve yazılım yığınlarının tek bir kullanıcı arabiriminden yönetilmesini sağlıyor. Bu sayede sistem yapılandırmalarının güvenli, tutarlı ve uyumlu kalmasını sağlıyor ve yönetim maliyetlerini azaltıyor. Fujitsu, müşterilerine daha fazla güven sağlamak için, tüm yazılım ve donanım bileşenleri için Global Dağıtım Merkezi ağından 7/24 tek noktadan destek sağlayabiliyor.

VMware Pazarlama Başkan Yardımcısı Lee Caswell şunları söylüyor: “VMware ve Fujitsu, büyük ölçekli görev açısından kritik ortamlarda hiper-bütünleşik altyapısının benimsenmesini hızlandırmak için birlikte çalışıyor. Bu yeni çözüm, kurulumları hızlandırabilir ve zaman içinde yaşam döngüsü yönetimini ve desteğini kolaylaştırabilir. Bu bakış açısıyla, ortak müşterilerimizin hibrit bulut genelinde tutarlı bir operasyonel model ile veri merkezlerini modernize etmelerine yardımcı oluyoruz.”

Fujitsu Ürün Satış Avrupa Başkanı Christian Leutner şöyle diyor: “Hiper-bütünleşik altyapılarının benimsenmesi hızlanıyor ve kuruluşlar hibrit BT ortamlarını işletmek için birleşik bir yaklaşım arıyor. Müşterilerimiz, entegre sistemlerin temel faydaları olarak kolaylık, zaman tasarrufu, azaltılmış risk ve artan verimlilik arayışındadır. “PRIMEFLEX for VMware vSAN’ın” yeni anahtar teslim çözümünü sunmak için VMware ile yakından çalıştık. Bu, VMware HCI’yı dağıtmanın ve çalıştırmanın pratik bir yolu, aynı zamanda yüzlerce ortak müşteriye hizmet veren güçlü bir ortaklığın sonucudur.”

Fujitsu, VMware tabanlı HCI’ların kurulumu söz konusu olduğunda kuruluşlara tam bir esneklik sağlamak için, önceden yüklenmiş yazılım ile daha fazla özelleştirme sağlayan geniş bir yelpazede onaylanmış ve VMware sertifikalı sunucu yapılandırmaları olan vSAN ReadyNodes’u sunmaya devam edeceğini belirtiyor.

Fiyatlandırma ve kullanılabilirlik

VMware vSAN entegre sistemi için tasarlanan PRIMEFLEX, Haziran 2020'den itibaren Fujitsu ve kanal ortakları aracılığıyla sipariş edilebilir. Fiyatlandırma, yapılandırmaya göre değişmektedir.

Hibya Haber Ajansı