Geleceğin siber güvenlik uzmanları “EKS ve IoT Siber Güvenlik Yaz Kampı”nda buluştu

gelecegin-siber-guvenlik-uzmanlari-eks-ve-iot-siber-guvenlik-yaz-kampinda-bulustu-07072012

Geleceğin siber güvenlik uzmanları “EKS ve IoT Siber Güvenlik Yaz Kampı”nda buluştu

Siber Güvenlik sektörünün lider şirketlerinden Cyberwise’ın sosyal sorumluluk kapsamında düzenlediği “EKS & IoT Siber Güvenlik Kampı, farklı üniversitelerden toplam 21 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgi gören kampa katılmak için bine yakın öğrenci başvuru yapmıştı.

 

Güçlerini Cyberwise çatısı altında buluşturan ülkemizin lider siber güvenlik firmaları Biznet ve Securrent’in yanı sıra, Sakarya Üniversitesi’nin de kurucu ortak olduğu “Endüstriyel Kontrol Sistemleri (ICS) ve Nesnelerin İnterneti (IoT) Siber Güvenlik Öğrenci Kampı” çok sayıda öğrenci, akademisyen ve sektör profesyonellerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Geleceğin siber güvenlik uzmanlarını sektöre hazırlamayı hedefleyen organizasyona, yaklaşık bin başvuru arasından 21 öğrenci katılmaya hak kazandı. Kamp, 26-28 Haziran tarihleri arasında, bu yıl ilk defa dijital ortamda gerçekleştirildi. Etkinliğe siber güvenlik sektöründe 17 farklı kuruluştan 30'a yakın profesyonelin yanı sıra; Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. İbrahim Özçelik, İstanbul Üniversitesi’nden Ar. Gör. Ebu Yusuf Güven, Ar. Gör. Yavuz Yağcı ve ISTEC Laboratuvarı’ndan Mustafa Şirin, Togitek’den Tolgay Baykal, ICSDefense’den Erhan Yakut eğitmen olarak katıldı. Etkinliğin dijital ortamda yapılmasının avantajı da değerlendirilerek, global siber güvenlik firmaları Kaspersky'den Ekaterina Rudina ve Hardwear.io'dan Aseem Jakhar da kampta eğitmen olarak yer aldı.

 

Küresel olarak siber güvenlik alanında yetişmiş insan kaynağı açığına dikkat çekmek amacıyla 3 yıldır aralıksız devam eden kampa katılan üniversite öğrencilerinin bu yıl yüzde 43’ünü kadın öğrenciler oluşturdu. Kadın öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören Endüstriyel Kontrol Sistemleri (ICS) ve Nesnelerin İnterneti (IoT) Siber Güvenlik Öğrenci Kampı, siber güvenlik ve BT alanında erkek egemen olduğu düşüncesinin aksine geleceğin siber güvenlik uzmanlarında cinsiyet eşitliği sağlanacağının da önemli bir işareti oldu.

 

68 Öğrenci ICS & IoT Siber Güvenlik Kampından Mezun Oldu

 

2018 yılında başlayan organizasyon sayesinde bugüne kadar 3 binin üzerindeki başvurudan seçilen toplam 68 öğrenciden büyük bir kısmı, siber güvenlik sektöründe çalışma imkanına kavuştu. Bu öğrencilerden 5’i ise Cyberwise’da istihdam edildi.

 

Cyberwise IoT Güvenlik Hizmetleri Takım Lideri Fatih Kayran, düzenledikleri “EKS & IoT Siber Güvenlik Öğrenci Kampı”nın, bu temada düzenlenen Türkiye’nin ilk kampı olma özelliğine dikkat çekerek; “Üç yıldır aralıksız düzenlemediğimiz kampla, EKS ve IoT güvenliği için farkındalık yaratmayı ve yetenekli üniversite öğrencilerini bu alanlara yönlendirerek yetkin insan kaynağı ihtiyacına çözüm sunmayı amaçlıyoruz. Salgın süreci nedeniyle önceki yıllarda sınıf ortamında gerçekleştirdiğimiz kamp, daha önce olduğu gibi bu yıl da gençler tarafından büyük ilgi gördü. Gençlerin sektöre yönelik ilgisinden ve Cyberwise olarak geleceğin siber güvenlik uzmanlarının yetişmesine katkıda bulunmaktan dolayı oldukça gururluyuz” dedi.

 

3 yıldır düzenlenen “EKS & IoT Siber Güvenlik Öğrenci Kampı”na katılan öğrencilerin sektörle ilgili fikir alışverişi ortamı yaratması ve birbirleri ile iletişimde kalabilmesi için Discord uygulaması üzerinden bir topluluk da oluşturdu.


Hibya Haber Ajansı