Müşterisini tanıyan şirketler yüzde 30 tasarruf sağlıyor

musterisini-taniyan-sirketler-yuzde-30-tasarruf-sagliyor-16032010

Müşterisini tanıyan şirketler yüzde 30 tasarruf sağlıyor

Müşterisini tanımak için yatırım yapan şirketler, iş gücünde yüzde 55, maliyetlerde ise yüzde 30 tasarruf sağlıyor.

 

 

16.03.2020

 

 

Finans kurumlarının müşterileri hakkındaki mevcut bilgilere erişmek için veri tabanlarını manuel olarak güncellemeleri zaman kaybına sebep oluyor. Blockchain ile müşteri verilerindeki tüm değişikliklerin sistem üyeleri için otomatik olarak yenilenmesi, yeni müşteri kayıtlarında Know Your Customer (KYC) protokolünün yeniden başlatma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Kimlik bilgilerinin dijital ortama aktarma ve doğrulama işlemlerinin otomatik olarak gerçekleşmesi, kimlik doğrulama işlemlerinin daha güvenilir, hızlı ve ekonomik yapılmasını sağlıyor.

 

 

Dijital kimlikler güvence altında

 

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı olarak yetkilendirilen E-GÜVEN, yenilikçi yatırımı Plum. ile Blockchain üzerinden kimliğin kesin olarak teyit etmeyi mümkün kılıyor. Plum., e-imza ve Blockchain’deki birbirinden bağımsız verileri akıllı sözleşmeler ile entegre ederek, kullanıcının kendi isteğiyle paylaşmak istediği kimlik bilgilerini, Blockchain üzerinde dilediği an kullanabileceği bir dijital kimlik sağlıyor.

 

Yasal olarak tanınan veri ile çalışma kolaylığı

 

Plum. şirketlere müşterilerini tanıma kolaylığı, müşteri finansal güvenliğini sağlama, operasyonel riskleri en aza indirme, yüksek standardizasyon, müşteri deneyimini iyileştirme, veri elde etme maliyetlerini azaltma, iş gücü, süreç verimliliği ve yasal olarak tanınan veri ile çalışma kolaylığı sunuyor. Bireylere ise ayrı şifreler girme, şifre güvenliği sağlama, hesap bilgisi tutma, bilgilerin güncelliğini koruma zorunluğunu ortadan kaldırma, farklı kimlik doğrulama prosedürlerini ortadan kaldırma, kişisel bilgilerin bir defa beyan edilmesi gibi kolaylıklar sağlıyor.

 

Bir defa kimlik beyan etmek yeterli

 

E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, Plum.’ın avantajları hakkında şu bilgileri verdi: “Çok fazla yere kimlik beyan etme zorunluluğu günümüzün en büyük problemlerinden biri. Plum. ile bireyler yalnızca bir defa kimlik beyan prosedürünü tamamlayarak her yerde bu dijital kimliği kullanabiliyorlar. Plum.’ın Blockchain üzerinde çalışması, Blockchain’in de dağıtık bir yapı olması Plum.’ı var olan en güvenilir yöntem olarak öne çıkarıyor.”

 

 

E-GÜVEN hakkında:

 

E-GÜVEN, 2003 yılında kurulan Türkiye’nin ilk elektronik sertifika ve mobil imza hizmet sağlayıcısıdır. Bireylere ve kurumlara bilgi güvenliği ve elektronik imza konusunda dünya pazarında öncü çözümler sunmaktadır. Kurumlara özel projeler geliştirmenin yanı sıra gelişen teknolojiye uygun kullanıcı dostu ürün ve hizmetler sağlamaktadır. E-GÜVEN, “Yeşil Ofis” diploması almaya hak kazanmıştır.

 

Plum. hakkında:

 

Plum Technologies B.V., 2018 yılında Hollanda’da kurulmuştur. Plum., Türkiye’de e-imza altyapısı ve Blockchain katmanı ile kişilerin kimliklerini yasal tabanlı olarak dijital ortamda ispat etmelerini sağlamaktadır. Çözüm, yakında Avrupa Birliği Elektronik İmza Regülasyonuna (eIDAS) uyumlu olarak AB ülkelerinde de kullanılabilecektir.


Hibya Haber Ajansı