NASA: Yeni Güneş lekeleri gelecekte yüksek Güneş faaliyetini işaret ediyor olabilir

nasa-yeni-gunes-lekeleri-gelecekte-yuksek-gunes-faaliyetini-isaret-ediyor-olabilir-02062002

NASA: Yeni Güneş lekeleri gelecekte yüksek Güneş faaliyetini işaret ediyor olabilir

Dış Haberler, 2 Haziran, (HİBYA) - Güneş üzerinde yeni “kara lekeler” tespit edildi, NASA bu lekelerin gelecekte daha yüksek güneş “aktivitelerinin” habercisi olabileceğini söylüyor.

NASA’nın yaptığı açıklamaya göre 29 Mayıs 2020 tarihinde güneş üzerinde gruplar halinde “güneş lekeleri” tespit edildi. Güneşin üzerindeki karanlık noktalara “güneş lekeleri” deniyor, bu bölgeler güneş üzerindeki en karmaşık manyetik aktivitelere ev sahipliği eden ve 2017 Ekim’den beri en büyük güneş püskürtülerinin (Güneş’in gaz yuvarında gerçekleşen şiddetli patlamalar, bu patlamalar genellikle milyarlarca megaton gücünde oluyor) görüldüğü yerler olarak biliniyor.

Bu lekeler tam olarak göze görünür olmamasına rağmen NASA’nın uzay mekikleri güneş püskürtmelerinden lekelerin konumunu tespit edebildi. Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesinde (NOAA) bulunan Uzay İklimi Tahmin Merkezinde geçtiğimiz yıllarda bu bölgeler üzerinde yaşanan güneş püskürtmeleri merkezin tespit sistemindeki eşik noktasını geçemediği için dünya üzerinden tespit edilemedi. 

NASA’nın uzay araçlarının desteği ve aylar boyunca süren takibin ardından uzmanlar bu lekelerin toplandığı kitleleri yakından takip ediyor. 
NOAA ve NASA’daki uzay iklimi uzmanlarına göre Güneşteki bu aktivite önümüzdeki yıllarda Güneş’in faaliyetlerinin artacağının bir habercisi olabilir.


Hibya Haber Ajansı