3.3 milyon aboneye ulaşan Aksa doğalgaz 2019’u 6 milyar TL ciro ile tamamladı

3.3-milyon-aboneye-ulasan-aksa-dogalgaz-2019u-6-milyar-tl-ciro-ile-tamamladi-24062011

3.3 milyon aboneye ulaşan Aksa doğalgaz
2019’u 6 milyar TL ciro ile tamamladı

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de dağıtılan toplam doğal gazın yaklaşık yüzde 20’sini; 27 il, 181 ilçe ve beldeden oluşan faaliyet bölgesindeki 3.3 milyon abonesine güvenle ulaştıran Aksa Doğalgaz, 523 milyon TL yeni yatırım ile 30 bin kilometre şebeke uzunluğuna ulaştı.

2019 Faaliyet Raporu’nu “Rekora Doğru” başlığıyla yayınlayan Aksa Doğalgaz, 2019 yılı boyunca 7.9 milyar metreküp gaz taşıyarak Türkiye’de dağıtılan toplam doğal gazın yüzde 19.6’sını, 16 milyon kişinin yaşadığı 27 il, 181 ilçe ve beldedeki 3.3 milyon abonesine güvenle ulaştırdı. Aksa Doğalgaz, 30 bin km’lik dağıtım ağıyla, Türkiye’nin en geniş coğrafi alanda hizmet sunan doğal gaz dağıtım şirketi konumunda bulunuyor. Mevcut ölçeği, yatırımları ve hizmet kalitesiyle ülke ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayan Aksa Doğalgaz, Türkiye doğal gaz dağıtım sektörü toplam istihdamının yüzde 27’sini tek başına sağlıyor.

2019 Yılında 523 Milyon TL Yatırım Yapıldı

2018 yılında yaşanan küresel finansal sıkıntılar ve kur dalgalanmalarının gölgesinde girilen 2019 yılında yatırımlarına hız kesmeden devam ederek finansal olarak önemli bir performansa imza attıklarını belirten Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, 2019 yılını şu ifadelerle değerlendirdi: “Ciromuzu bir önceki yıla kıyasla yüzde 43 artırarak 6 milyar TL’ye, öz kaynaklarımızı ise yüzde 87 artışla 684 milyon TL’ye ulaştırmayı başardık. FAVÖK değerimiz 718 milyon TL olarak gerçekleşirken, 2019 sonunda 289 milyon net kâr elde ettik. Faaliyetimiz başından itibaren gerçekleştirdiğimiz yatırımların değeri 1.2 milyar ABD dolarına ulaştı.”

Aksa Doğalgaz’ın önümüzdeki dönemde sürdürülebilir büyüme ivmesini devam ettirerek, alanındaki deneyimi uluslararası platformlara taşımayı hedeflediğini paylaşan Arslan “Beş yıllık planlarımız doğrultusunda 2021 yılında hizmet verdiğimiz ilçe sayısını 200’e, abone sayımızı 3.9 milyona ve dağıttığımız doğal gaz miktarını 8.9 milyar metreküpe, şebekemizi ise 40 bin kilometreye, yani dünyanın etrafında bir tur atacak uzunluğa ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Yıl boyunca sosyal sorumluluk çalışmalarına da devam eden Aksa Doğalgaz, Kazancı Holding bünyesindeki tüm Aksa şirketlerinin ortak “Enerjimiz Yarınlara” projesiyle Türkiye’yi köy köy dolaşarak çocuklara enerjiyi anlattı. Grup şirketlerinin kurumsal iletişim çalışanlarından oluşan ekip, proje başlangıcından yıl sonuna kadar, 6.500 km’den fazla yol kat ederek 19 şehirdeki 22 köy okulunda 2 binden fazla öğrenciye ulaşarak ortaokul öğrencilerine enerji konusunda kapsamlı eğitimler verdi. 2015 yılından bugüne Can Yoldaşı projesiyle engelli abonelerine acil durumlarda doğrudan hizmet götürerek engelleri kaldıran Aksa Doğalgaz, 2018 yılında başlattığı Tekerlekli Sandalye Milli Tenis Takımı sporcularına desteğini sürdürmeye devam etti. Aksa Doğalgaz’ın destek verdiği junior takım sporcularından Emirhan Toper ve Yunus Emre Arslan dünya üçüncüsü olarak Türk tenis tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

280 milyon ağacın temizleyebileceği miktarda karbon salımı önlendi

Doğal gazın kullanımını Türkiye genelinde yaygınlaştırma ve vatandaşları kömür gibi karbon yoğun yakıtların çevresel etkileri konusunda bilinçlendirme çalışmalarına aralıksız devam eden Aksa Doğalgaz, faaliyet gösterdiği şehirlerdeki hava kirliliğinin hissedilebilir bir şekilde azaltılmasında etkin rol oynuyor. Aksa Doğalgaz’ın dağıtım bölgelerinde kömür yerine doğal gaz kullanılmasıyla sadece bir yılda 6,5 milyon ton daha az karbon salımı gerçekleşti; bu oran, 280 milyon yetişkin ağaçtan oluşan yaklaşık 4 bin kilometrekarelik bir ormanın temizleyebileceği miktara eş değer olmasıyla büyük önem taşıyor.

Hibya Haber Ajansı