Kaspersky, Derwent Top 100 Global Innovator 2020 listesinde yer aldı

kaspersky-derwent-top-100-global-innovator-2020-listesinde-yer-aldi-11032011

Kaspersky, Derwent Top 100 Global Innovator 2020 listesinde yer aldı

İnovasyonun hızlanması için güvenilir analizler sunan Clarivate Analytics’in her yıl hazırladığı raporda dünyanın en yenilikçi kurumları sıralanıyor. Pazar erişimi ve diğer yeniliklere etkisi bakımından yüksek potansiyel bulunduran patentli yenilikler geliştirmiş kurumlar listeye girmeye layık görülüyor.

 

Kaspersky, Derwent Top 100 Global Innovator 2020 listesinde yer aldığını duyurdu. Listede Amazon, Facebook, Google, Microsoft, Oracle, Symantec ve Tencent gibi başka büyük şirketler de yer alıyor. “Daha güvenli bir dünya kurma” hedefi doğrultusunda hareket eden Kaspersky, BT güvenliği alanında yeni teknolojiler geliştirip bunların patentini alarak siber güvenlik sektörüne önemli katkıda bulunuyor. Ev kullanıcılarının yanı sıra büyük kurumları, devletleri, endüstrileri ve altyapıları koruyan, pazara özgü üstün teknolojilerden yararlanan gelişmiş ve kapsamlı bir güvenlik çözümleri portföyüne sahip olan şirket yıllar içinde bir teknoloji lideri haline geldi.

 

2019 itibarıyla Kaspersky’nin Rusya, ABD, Avrupa, Çin ve Japonya’da yaklaşık 900 patenti bulunuyor. Uç nokta tespit ve müdahale (EDR) ile güvenlik bilgisi ve vaka yönetimi (SIEM) sistemlerinde son dönemde öne çıkan yatırımlar ve gelişmeler arasında makine öğrenimi ve Sanal Ortam (Sandbox - dosyaların zararlı olup olmadığını analiz etmek için sanal bir makinenin kullanıldığı sistem ve yöntem) teknolojilerinin kullanılması yer alıyor.Bu ve daha birçok patentli teknoloji Kaspersky Anti Targeted Attack (KATA), Kaspersky Endpoint Detection and Response (KEDR), Kaspersky Industrial Cybersecurity for Nodes ve diğer Kaspersky çözümlerinde uygulanıyor.

 

Sürekli yeniliklerin peşinde koşan, yeni teknoloji ve çözümler kullanan Kaspersky, bu sayede rakiplerinin bir adım önünde yer alıyor. Şirketin çözümleri dünyada en çok test edilen ve bağımsız test ile incelemelerde en çok ödül alan çözümler olmayı sürdürüyor.

 

Kaspersky Baş Hukuk İşleri Yöneticisi, Baş Fikri Mülkiyet ve Tekelleşmeyi Önleme Yöneticisi Nadezhda Kaschenko, “Kaspersky yenilik geliştirme stratejisinin bir parçası olarak patentlere büyük önem gösteriyor. Yaptığı yenilikleri sağlam bir şekilde koruyan şirket ikinci kez üst üste ‘Top 100 Global Innovators’ listesine girmeyi başardı. Kaspersky’nin hedefleri, stratejisi ve yetenekli ekibi bu büyük başarının elde edilmesini sağladı. Patentli yeniliklerimizin kapsamını genişletmek için araştırmacılarımıza fikirlerini gerçekleştirmelerinde destek olmayı sürdüreceğiz. Daha fazla yenilikle sınıfının en iyi teknolojileri ve çözümlerini sunmaya devam edeceğiz. Bunların da çeşitli sıralamalarda lider olacağından eminim.” dedi.

 

Kaspersky CEO'su Eugene Kaspersky, “Diğer sektör liderleriyle birlikte ikinci kez üst üste Derwent Top 100 Global Innovator listesine girmek büyük bir onur. Sınıfının en iyisi olan araştırmacılarımıza bize sürekli yenilikler sunmaya devam ettiklerinden ve hukuk ekibimize de teknolojilerimizi koruyup birçok bölgede patent haklarımızı aldıklarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Çalışmalarımızın odağının ‘siber güvenlikten’, daha geniş bir kavram olan ‘siber bağışıklığa’ kaymasıyla inovasyon alanındaki liderliğimizi ve gelecek için daha yüksek standartlar belirlemeyi sürdüreceğiz.” dedi.

 

Dünya çapında yeni fikirlerin inanılmaz bir hızla çıkması rekabetin de yoğunlaşması anlamına geliyor. Bu da zirvede kalmayı zorlaştırıyor.” diyen Clarivate Analytics Fikri Mülkiyet Grubu Başkanı Jeff Roy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Top 100 Global Innovators listesine giren kurumları yeni fikirler geliştirme kültürüne sahip oldukları, sürekli yeni değerler yarattıkları, araştırma ve fikri mülkiyet konularında mükemmelliğe ulaştıkları için tebrik ediyoruz.”

 

Dokuzuncu kez düzenlenen Derwent Top 100 Global Innovators listesi; Derwent World Patents Index™ (DWPI) ve Derwent Patent Citations Index™ (DPCI) endekslerinden alınan zenginleştirilmiş, güvenilir ve doğru verilere dayanarak yenilikleri dört göstergeyle değerlendiriyor:

  1. Hacim: Kurumların son beş yıl içinde en az 100 adet kayıtlı yenilik (ve toplamda 500’den fazla) geliştirmiş olması gerekiyor.
  2. Etki: Diğer kurumlar tarafından yüksek oranda referans alınmayla yapılan etki. Bu etki, şirketlerin kendi içlerindeki kullanımlarının haricinde son beş yılda alınan referansları toplayan Derwent Patent Citations Index ile ölçülüyor.
  3. Başarı: Patent almada yüksek başarı oranı.
  4. Küreselleşme: Geliştirilen yeniliğin patent başvurusu için yapılan yatırım düzeyi. Bu düzey Çin, Avrupa, Japonya ve ABD gibi ana pazarların patent ofislerinde fikirleri koruma altına alma süreçleri takip edilerek ölçülüyor.

Derwent Top 100 Global Innovators 2020 raporunu ve sıralamaya giren ilk 100 kurumu burada görebilirsiniz.

 

Derwent hakkında

Bir Clarivate Analytics şirketi olan Derwent™ fikir aşamasından ticari ürüne kadar uzanan inovasyon döngüsüne Derwent Innovation™, Derwent World Patents Index™, Derwent Patents Citation Index™ ve Derwent Data Analyzer™ gibi güvenilir patent verileri, uygulamaları ve hizmetleriyle destek oluyor. Girişimlerde ve büyük global kurumlardaki geliştiriciler, patent avukatları ve lisans uzmanları, önde gelen fikri mülkiyet çalışmalarındaki hukuk profesyonelleri ve 40’tan fazla patent ofisindeki patent müfettişlerine çözümler üretiyoruz. Çözümlerimiz teknoloji trendlerini ve rekabet durumunu takip etmek, FTO fikirlerini iletmek, patentleri uygulamak, varlıkları para kazandıracak hale getirip lisanslamak ve davalar için kullanılıyor.


Hibya Haber Ajansı