MTSO Başkanı Kızıltan: "Siyaset sorun değil, çözüm sunmalıdır"

MERSİN - 30.01.2023 - HİBYA - Mersin Ticaret ve Saayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan yaptığı yazılı açıklamasında, 'Siyaset sorun değil çözüm yaratmalıdır.' dedi. 

MTSO Başkanı Kızıltan:

Başkan Kızıltan'ın açıklaması şöyle: 

"Kentin gelişmesinin önündeki sorunların çözümünün büyük kısmı kamuya takılıyor. Yani çözüm için gözler siyaset makamına çevriliyor. İşte bu anlamda, Mayıs ayında Türkiye olarak bir genel seçim yaşayacağız. Mersin’i temsil edecek vekillerimizi seçeceğiz. Biz artık bu görevlerin sembolik görevler olarak kalmamasını diliyoruz. Siyasi partiler aday belirlerken kentte yaşayan, kenti bilen, kentin ekonomisini, sokak aralarını, insanını ve Mersin kültürünü bilen insanları tercih etmelerini istiyoruz.

Bir milletvekili vizyon sahibi olmalı, kentte karşılığı olan bir kişi olmalı. Biz iş dünyasının temsilcileri olarak siyaseti önemsiyoruz. Siyaseti birçok sorunumuzun çözüm aracı olarak görüyoruz. Ancak, kenti temsil edecek siyasetçilerden partizanlık değil, kent için bir araya gelebilecek bir yaklaşım bekliyoruz. Kent için bir araya gelebilme çabası, ortak payda Mersin için birlikte çalışabilme çabası görmek istiyoruz. Ve elbette hangi konu olursa olsun kentin dinamikleri ile sürekli iletişim içinde olan vekiller istiyoruz.

Mersin için bir karar verilecekse kentin dinamiklerinin o karar masasında yer almasını istiyoruz. Kısaca Mersin’e Ankara’dan bakan değil, Mersin’i Mersin’de yaşayan, Mersinlilerle hareket eden, ‘Mersinli’ temsilciler istiyoruz. Yoksa siyaset bir çözüm değil, sorun yaratma aracı olur."


Hibya Haber Ajansı