Kıymetliler geri çekildi

kiymetliler-geri-cekildi-26022012

Kıymetliler geri çekildi

Altın haftanın ilk gününde son yedi yılın zirvesini yaşadıktan sonra, dünkü seansta geri çekilme yaşadığı bir seansı geride bıraktı. Corona virüsünün birçok ülkeye yayıldığı haberi sonrası piyasalardaki risk algısının artması sonrası altın dünkü seansa 1658,62 dolar/onstan başladı. Seans boyu satıcılı seyirle hareket eden sarı maden, günün en düşük seviyesini 1624,90 dolar/onsla kaydetti. Piyasalardaki risk iştahının kaçmasıyla birlikte ABD hisse senedi piyasalarındaki kayıplar da sürüyor son dört ayın en düşük seviyesine kadar çekilmiş durumda. Altın da kar satışlarının gelmesi neticesinde günü 1633,19 dolar/onstan kapatsa da, güçlü görünümünü sürdürmeye devam etti.

 

Gümüş ise altına kıyasla daha düşük performans sürdürmeye devam ediyor. Dünkü seansa 18,63 dolar/ons seviyesinden başlayan beyaz maden, aşağı yönlü hareketini takip ettiğimiz bir seansı geride bıraktı. Seansı 18,00 dolar/onstan tamamlayan gümüş, önceki güne kıyasla yüzde 3,3 kayıp yaşamış oldu.

 

Platin ise Corona virüsü sonrası küresel ticaretin daralacağı beklentisiyle satıcılı seyrine devam ediyor. Dünkü seansa 966,28 dolar/onstan başlayan platin, 922,05 dolar/onsa kadar çekilerek son iki ayın en düşük seviyesini kaydetti. Seansın kapanışını 928,48 dolar/onstan yapan platin yüzde 3,9 değer kaybetti.

 

Paladyum ise günün tek yeşilde kapatan kıymetli maden olurken, güçlü duruşunu sürdürmüş oldu. 2637,49 dolar/onstan güne başlayan paladyum, 2718,63 seansı tamamlarken günlük bazda yüzde 3 değer kazandı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta genel olarak alış ağırlıklı işlemler gerçekleşirken, fiyatlar dünya fiyatlarının üzerinde 0,5 dolar/onsla seyretti. Borsa İstanbul’da İşlem hacmi açısından hareketli bir gün geride kalırken, toplamda 3263 kg altın, 2374 kg gümüş işlemiyle günü tamamladı.

Kaynak: TROY 
Hibya Haber Ajansı