GoDaddy, “neden SSL lazım?” sorusunu dört maddede yanıtladı

godaddy-neden-ssl-lazim-sorusunu-dort-maddede-yanitladi-05082009

GoDaddy, “neden SSL lazım?” sorusunu dört maddede yanıtladı

Pandemi sırasında internet kullanımındaki artışa dikkat çeken GoDaddy, küçük işletme sahiplerinin ve girişimcilerin, ziyaretçilerine web sitesi güvenliği konusunu ciddiye aldıklarını göstermek için web sitelerini neden SSL sertifikası ile güvenceye almaları gerektiğini açıklayan dört sebep paylaştı.

Dünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy, web sitelerinin SSL sertifikası ile güvence altına alınması için dört neden paylaştı. GoDaddy, COVID-19 salgını sırasında daha fazla insanın evden çalışmaya başlamasıyla, internet güvenlik önlemlerinin şirket ofislerindeki ile aynı seviyede olmayabileceğini belirterek, Şubat ayından bu yana siber saldırıların yüzde 40 arttığına dikkat çekti. GoDaddy’ye göre, internet kullanımının artması ile birlikte, küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin müşteri verilerini korumak, müşterilerinin güvenini kazanmak, güvenilir işletmeler olduklarını göstermek ve arama motoru sıralamalarını iyileştirmelerine yardımcı olmak için web sitelerini güvence altına almaları daha önemli bir hale geldi.

GoDaddy Türkiye, MENA ve Güney Afrika Kıdemli Bölge Direktörü Selina Bieber konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Güvenli Yuva Katmanı (SSL), bir web tarayıcısı ile web sunucusu arasında şifreli iletişim sağlayan küresel bir güvenlik teknolojisidir. Web sitesine eklenen bir SSL sertifikası; kullanıcı adları, şifreler, kredi kartı numaraları ve diğer değerli kişisel verilerin iletimini korumaya yardımcı olan güvenli bir dijital tünel oluşturur. Küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin kitlelerine güvenilir ve meşru bir işletme olduklarını göstermeleri gittikçe daha önemli bir hale geliyor. Web sitelerini bir SSL sertifikası ile korumak, bu doğrultuda atılan önemli bir adım ve GoDaddy Web Siteleri + Pazarlama Araçları planları içinde bu adımı kolay ve güvenli bir şekilde tamamlamaya yardımcı olmak için ücretsiz bir SSL sertifikası da bulunuyor. Bunun yanı sıra GoDaddy olarak işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayacak çeşitli SSL Sertifikaları da sunuyoruz.”

GoDaddy’ye göre, bir web sitesinin SSL sertifikasına ihtiyaç duymasının dört nedeni şöyle:

Veri aktarımını koruma altına alır

Ürün veya hizmet satan ya da satın alma işlemlerini tamamlamak ve kredi değerlendirmek için kişisel ve finansal bilgi isteyen web siteleri; kimlik numaraları, iletişim bilgileri ve kredi kartı numaraları gibi bilgiler toplayabilir. Online satış yapmak için web sitenizde ödeme sistemlerinin kullanılması, ödemeleri güvenli bir şekilde kabul etmek ve şifreli girişleri korumak için bir SSL sertifikası gerekir. Buna ek olarak, web sitelerinde kişilerin e-posta adresleri gibi bazı kişisel bilgileri paylaştıkları iletişim formu veya bülten aboneliği başvurusu gibi formlar da bulunabilir. Bir web sitesinde sadece isim, adres, telefon numarası ve e-posta adresi gibi temel bilgiler toplanıyor olsa bile, bu bilgilerin daha güvenli bir şekilde iletildiğinden emin olmak için bir SSL sertifikası ile korunması önemlidir.

Arama motoru sıralamasını iyileştirmeye yardımcı olur

Türkiye’de en yaygın kullanılan arama motoru olan Google2014’ten beri algoritmasında güvenli web sitelerini öne çıkaracak değişiklikler yapıyor.Ayrıca, Temmuz 2018’den beri Google Chrome, SSL sertifikası olmayan web sitelerini “Güvenli Değil” olarak işaretliyor. Web sitenize bir SSL sertifikası yükleyerek, ziyaretçilerinize web sitenizin daha fazla korunduğunu gösterebilir ve web sitenizin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olacak SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) avantajından faydalanarak web sitenizin daha fazla ziyaretçi çekme ihtimalinizi artırabilirsiniz.

Müşteri güvenini artırır

Bir ziyaretçi web sitesi adresinizi yazdığında veya web sitenize ilk olarak arama motorlarından geldiğinde, URL adres çubuğunda “Güvenli Değil” uyarısı yerine bir asma kilit simgesi göreceği için, web sitenizin bir SSL sertifikası ile korunduğunu fark eder. Ziyaretçilerinize web sitenizin daha güvenli olduğunu göstererek, web sitenizde paylaşacakları verilerin aktarımının da korunduğunu göstermiş olursunuz.

Yetkili bir sertifikanız olduğunun kanıtını sunar

Bir GoDaddy SSL Sertifikası, işletmelerin web sitelerini ve müşteri verilerinin aktarımını daha güvenli hale getirdiklerini göstererek müşteri güvenini artırmalarına yardımcı olur. GoDaddy, amacı herkese daha güvenli ve yetkili bir internet deneyimi sunabilmek için anlamlı bir değişiklik sağlamak olan Sertifika Yetkilisi (CA) / Tarayıcı Forumu’nun kurucu üyesidir. Global veri merkezleri, olağanüstü durum kurtarma, yedekleme ve yüksek kullanılabilirlik özelliklerine sahip sağlam bir altyapı ile sertifikalı hizmetler sunar. GoDaddy ayrıca Online Trust Honor Toll ve WebTrust ödüllerine de sahiptir. Bu nedenlerle, bir GoDaddy SSL Sertifikası kullanmak, müşterilerinize işletmenizin verilerini ve online deneyimlerini daha fazla korumaya kararlı olduğunuzu göstermeye yardımcı olur.

GoDaddy, farklı güvenlik gereksinimlerini karşılamak için Yönetilebilir SSL Hizmeti, EV SSL Sertifikaları, OV SSL Sertifikaları, DV SSL Sertifikaları, SAN SSL Sertifikaları ve Wildcard SSL Sertifikaları dahil olmak üzere, işletmenin ihtiyacına bağlı olarak farklı türde SSL sertifikaları sunuyor. Tüm GoDaddy SSL sertifikaları, güçlü şifreleme, müşteri güvenini artırmak için güvenli site işaretlemesi, sınırsız sunucu ve yeniden düzenleme, tarayıcıda gösterilerin güvenli asma kilit simgesi ve tüm büyük tarayıcılar ve mobil cihazlarla uyumluluk özellikleri içeriyor.

GoDaddy’nin sunduğu SSL Sertifikaları hakkında daha fazla bilgi almak için https://tr.godaddy.com/web-security/ov-ssl-certificate adresini ziyaret edebilirsiniz.

GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletmeler için online varlıklarını oluşturmalarını sağlayacak, kolay kullanılabilir ve uygun maliyetli dijital araçlar sunuyor. Ürün ve hizmetleri arasında alan adı kaydı ve Hazır Web Sitesi’nin (eski adıyla Web Sitesi Mimarı) yanı sıra hosting, Yönetilebilir WordPress, online güvenlik, online pazarlama ile e-posta ve Office üretkenlik araçları yer alıyor. Daha fazla bilgi için https://tr.godaddy.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Küçük işletme sahipleri ve girişimciler pandemi sürecinde ‘yeni normal’e alışmaya çalışırken GoDaddy telefon ve canlı sohbet üzerinden Destek Ekibi ile kişisel destek sunmaya devam ediyor. Bu zorlu zamanlara nasıl adapte olabileceğinize ve GoDaddy’nin size nasıl destek sağlayabileceğine dair bilgilere ulaşmak için https://tr.godaddy.com/open-we-stand/what-godaddy-is-doing ve https://tr.godaddy.com/open-we-stand adreslerini ziyaret edebilirsiniz.


Hibya Haber Ajansı