Hizmet sektöründe normalleşme sürecinden beklentileri neler?

hizmet-sektorunde-normallesme-surecinden-beklentileri-neler-24052003

Hizmet sektöründe normalleşme sürecinden beklentileri neler?

Bayram sonrası işlerde artış bekleniyor.

 

Tüm Türkiye’de 400.000 hizmet vereniyle, 3000 üzeri kategoride hizmet veren Armut.com, 652 üyesinin katıldığı bir araştırmayla hizmet sektörünün normalleşme sürecini nasıl geçirdiğini ve KOBİ’lerin beklentilerini gözler önüne serdi.

 

Araştırmaya katılan hizmet verenlerin bulunduğu lokasyonların %89’unda sokağa çıkma yasakları uygulanırken, %90’ı COVID-19’la beraber işlerinin azaldığını söylüyor. %4’lük bir grup ise bu süreçte işlerinin arttığını belirtiyor.

 

Hizmet sektöründeki en büyük problem nakit akışını sağlamak olarak ön plana çıkıyor. Bunu takip eden problemler arasında kredi kartı ödemeleri, kişisel ihtiyaçlara dayalı ödemelerin yapılması ve banka kredisi ödemek görünüyor.

 

Son 10 günlük süreçte işlerde hareketlenme görünüyor; tadilat talepleri artışta.

 

Katılımcıların %51’i son 10 günlük süreçte COVID-19 salgınının başlangıç zamanına göre işlerinin arttığını söylüyor. Özellikle tadilat ve tamirat kategorilerinde bu artış göze çarparken, düğün ve etkinlik kategorilerinde bir artış gözlenmiyor.

 

Çoğunluk salgının 2020 sonuna kadar biteceğini düşünüyor.

 

Katılımcıların %57’si virüs salgınının 2020 sonuna kadar biteceğini düşünüyor. %34’ü 2021 yılı içinde bitmesini beklerken, %9’u ise 2022 yılına kadar süreceğini düşündüğünü belirtiyor.

 

En çok sokağa çıkma yasağından etkileniyorlar.

 

Armut.com hizmet verenlerin %93’ü devletin açıkladığı normalleşme süreci adımlarından haberdar. Bu süreçte işlerini etkileyen en büyük karar sokağa çıkma yasakları olarak ön plana çıkıyor. Alınan önlemlere bakıldığında ise, eldiven maske kullanımı, aynı ortamda daha az kişiyle çalışma ve özel araç kullanmanın öncelikli olduğu görünüyor.

 

Bayram sonrası taleplerde artış bekleniyor.

 

Katılımcıların %63’ü bayram sonrası taleplerde artış olmasını beklerken, normalleşme süreciyle beraber işlerini toparlamak için devletten kredi, vergi tahsilatı ve iş yeri kirası konularında destek almanın kendilerine en çok yarar sağlayabilecek 3 konu olduğunu belirtiyorlar.

 

Armut hakkında:

 

Hizmete ulaşmanın en kolay ve güvenilir yolu olma amacıyla Armut 2011 yılında kuruldu. 3000’in üzerinde farklı kategoride 400.000’den fazla hizmet vereni hizmet almak isteyenlerle buluşturan şirket, Türkiye’nin hizmet alanındaki en büyük online platformu olarak faaliyet gösteriyor. 6 farklı milletten 80 kişilik ekibe sahip olan Armut, global markası HomeRun ile İngiltere, Mısır, Romanya ve Suudi Arabistan’da operasyonlarını yürütüyor; Türkiye’deki alt markası Rahat Taşın ile nakliye alanında özelleşmiş bir hizmet sağlıyor. Şirket, 2017 yılında Deloitte tarafından seçilen Technology Fast 50 listesinde Türkiye’nin en hızlı büyüyen 2. teknoloji şirketi, Technology Fast 500 listesinde ise Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki en hızlı büyüyen 40. şirketi oldu.


Hibya Haber Ajansı