Fx analizi

Küresel piyasalarda Çin'deki haber akışıyla birlikte dalgalanma gözleniyor.

Fx analizi

USD/TRY: Küresel piyasalarda Çin'deki haber akışıyla birlikte dalgalanma gözleniyor. Çin'de Kovid kısıtlamalarına karşı yapılan protestolarla birlikte büyüme endişelerinin ön plana çıkması ile dün risk iştahında zayıflık vardı. Bu arada Bazı Fed yetkililerinin enflasyonu düşürmek için ulaşılması gereken nihai faizin geçtiğimiz aylarda öngörülen seviyelere göre daha yüksekte oluşacağını belirtmesi de ilave baskı yarattı. Bu sabah ise protestoların hafiflemesi ve Çinli yetkililerin Pekin'de Kovid brifingi vereceği açıklamalarıyla risk iştahında iyileşme gözleniyor. Çoğu Gelişmekte Olan Ülke para birimi artı bölgede seyrediyor. Yurtdışında bugünkü ajandada ABD'de konut fiyat endeksi ve tüketici güven endeksi, Almanya TÜFE ve ECB yetkilisinin konuşması var. Yurtiçi tarafta ise Dolar/TL'de net bir hareketlilik gözlenmiyor. Bant hareketini sürdüren kurda dünkü kapanış seviyesi olan 18,63 civarında düşük oynaklıkta dalgalanma devam edebilir. Sıralı destek ve direnç olarak ise 18,59 ve 18,67 seviyeleri izlenebilir.



EUR/USD: Çin'de yetkililerin bazı Kovid kurallarını esnetmesi ve protestoların hafiflemesiyle risk iştahında iyileşme gözlenirken, dolar ve ABD tahvilleri geriliyor. Dolar endeksi %0,2 düşüşle 106,4 seviyesinde. 14 Aralık'taki Fed toplantısı öncesi bazı Fed yetkilileri işgücüne olan güçlü talep, ekonomide talebin canlı olması ve enflasyona bağlı olarak daha fazla faiz artırılacağı mesajları verdi. Diğer taraftan bazı ECB üyeleri para politikasının çok erken gevşetilmemesi gerektiğini söylerken, ECB Başkanı Lagarde enflasyonda zirve konusunda temkinli konuşarak faiz artış sürecinin devamına işaret etti. Çin'deki gelişmeler, ECB ve Fed yetkililerinin konuşmalarıyla dalgalanan parite bu sabah 1,0380 civarında bulunan 200 günlük ortalamasında hareket ediyor. Paritede bu ortalamanın üzerinde güçlenme gözlenmesi durumunda 1,0470 hedef olabilir. Aksi durumunda 200 günlük ortalamanın altında gevşeme gözlenmesi 1,0270 bölgesini gündeme getirebilir. Ara direnç ve destek ise sırasıyla 1,0430 ve 1,0330 civarında.


XAU/USD: Dün 1.740- 1.764 seviyeleri arasında hareket eden Ons Altın günü de 1.740 seviyesinde tamamladı. Dün Fed başkanlarının konuşmaları ve Çin'deki olumsuz haber akışıyla güçlenen Dolar eşliğinde güç kaybeden değerli madende, bu sabah toparlanma gözleniyor. Çin'de protestoların hafiflemesi ve yetkililerin Pekin'de Kovid brifingi vereceği açıklamalarıyla risk iştahındaki toparlanma Dolar'da baskıya yol açarak Ons Altın'ı destekliyor. Değerli madende teknik seviyelere baktığımızda ise 1.744 seviyesi kısa vadede fiyatı tutması beklenen ilk seviye olarak öne çıkıyor. Yükseliş durumunda  ise 1.760 seviyesinin üzerinde gelebilecek kapanışlar fiyatı 1.780 seviyesine taşıyabilir.  Diğer yandan, 1.744 desteğinin altında 1.730 hedef olabilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı