Emtia & FX vadeli kontratları (Futures)

emtia--fx-vadeli-kontratlari-futures--18032007

Emtia & FX vadeli kontratları (Futures)

Geçtiğimiz hafta başından bu yana USD fonlamasına olan talebin artması USD endeksinde yükselişi tetiklerken, EUR/USD’de 1.15 seviyesinden başlayan satışlar bugün artarak devam etti. Asya seansına 1.1180 bölgesinde başlayan parite, Almanya’da açıklanan ZEW araştırma sonuçlarında da önümüzdeki döneme dair oluşan oldukça zayıf beklentinin de etkisiyle satış gördü ve akşam saatlerinde 1.0955’e çekildi. Seansı 1.10 bölgesinde noktalayan parite son altı seansın beşinde değer kaybetmiş oldu.

 

Spot altında son birkaç seansta yaşanan sert düşüş bugün bir miktar toparlanmaya dönüştü. Dün piyasalarda yaşanan sert satışların ardından gelen likidasyonlar sonrası $1,450 seviyesine kadar çekilen altın bugün $1,515 seviyesinde açılış yaptı, ABD açılışına kadar satıcılı işlem görerek $1,465 seviyesine çekilen altın, Fed’in kısa vadeli şirket bonolarına tekrar yatırım yapacağını açıklaması sonrası hızlı alım görerek $1,550 seviyesine kadar yükseldi. Seansı $1,530 bölgesinde noktalayan altın beş seanslık düşüşün ardından kazanım sağladı.

 

Virüsün yarattığı resesyon beklentileri ve S.Arabistan ile Rusya arası petrol arzı anlaşmazlığı nedeniyle sert kayıplar yaşayan petrol bugün, akşam saatlerine kadar pozitif işlem görse de daha sonrasında gelen satışların ardından yeni dip yaptı. S.Arabistan’ın Mayıs ayı itibariyle günlük petrol arzını on milyon varile çıkaracağını açıklaması ve petrol fiyatlarına dair aşağı yönlü revize edilen beklentiler satışların devamına neden olurken, Nisan vade WTI $26.70, Mayıs vade Brent ise $28.50’ye kadar çekildi ve günü en düşük seviyelerde noktaladı.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı