Yamaha, Motul ile çok daha güçlü

yamaha-motul-ile-cok-daha-guclu-06032001

Yamaha, Motul ile çok daha güçlü

Madeni yağın devi Motul ile Yamaha resmi fabrika takımı ortaklığı bu sezon da mümkün olan en iyi şekilde başladı; zaferle!


Aksiyon dolu ilk yarışta, takımın 2020 pilot kadrosu, sadece kendi potansiyellerini değil, aynı zamanda Motul’un renklerini daha yükseğe çıkarma tutkularını gösterdiler. Pata Yamaha WorldSBK takımının genç Türk pilotu Toprak Razgatlıoğlu, WorldSBK tarihinin en küçük farklarından biri ile zafere ulaştı ve sadece 0.137 saniye farkla damalı bayrağın altından ilk sırada geçti. İlk yarışta galibiyete uzanan Razgatlıoğlu sezonun kalanı ile ilgili heyecan uyandırırken takım arkadaşı Michael van der Mark yarışı 4. bitirdi ve podyumda yer almayı çok az bir farkla kaçırdı.
 

İkinci yarışta Razgatlıoğlu, mekanik bir sorun onu yarış dışı bırakana dek, zafer mücadelesinde yer aldı. Yarış boyu podyum mücadelesi veren Hollandalı van der Mark, yine 4. sırada yer aldı ve Yamaha takımı ilk yarış sonunda, takımlar klasmanında ikinci sırada yer aldı.

 

Motul ile Yamaha iş birliği

Motul'un, Yamaha ile 1970'lere dayanan çok uzun, başarılı ve çok değerli bir ortaklığı mevcut. Motul, tüm dünya motosiklet şampiyonalarında Yamaha fabrika takımına tam teknik destek veriyor ve iki takım çok yakın çalışıyor.


Japonya'da, uluslararası ve bağımsız bir yağ üreticisine ait tek laboratuvar olan, Yokohama yakınlarındaki Ar-Ge tesisi ile Motul, ulusal ve uluslararası OEM'lere olan bağlılığını güçlendiriyor. Motor sporları ve diğer sektörler için madeni yağ araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde sürekli olarak yeni bir zemin oluşturmayı amaçlayan Motul, iş birliği yaptığı marka ve ortaklarına üstün bir teknik hizmet kalitesi sunuyor.

Bunun önemli ayağı, Ester® Core teknolojisine dayanan kaliteli ve yüksek performanslı 300V ürününü de içeren Factory Line serisi ve motosikletinize, ekipmanınıza ve tüm sürüşünüze rahatlık katan, bakım ve koruma ürünleri sunan Mc Care serisidir.

 

MOTUL HAKKINDA

Motul, 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren, madeni yağ alanında uzman, Fransa merkezli bir üreticidir. Otomotiv, motosiklet, ağır vasıta, marine yağları ve Motul Tech birimi aracılığı ile endüstriyel yağların formülasyonu, üretimi ve dağıtımında uzmanlaşmıştır. 165 yıldan uzun süredir ürünlerinin kalitesi, yenilikçiliği ve motorsporlarındaki etkinliği ile tanınan Motul, ayrıca sentetik yağ uzmanı olarak da bilinmektedir. 1971 yılında Motul, havacılık endüstrisinden kaynaklanan ester teknolojisini kullanarak otomobil motorları için - 300V olarak ünlenen - %100 sentetik yağ formülasyonunu ilk kez üreten yağ üreticisi olmuştur. Yıllar içinde Motul, yarış dünyasındaki birçok takım ve üreticinin resmi tedarikçisi olarak geniş tecrübe kazanmış ve onun bu bağlılığı, motorsporlarının teknolojik gelişimine katkıda bulunmuştur.Motul, motorsporlarındaki teknolojik gelişimlerini ilerletmek için birçok üretici ve yarış takımının ortağıdır. Birçok uluslararası yarış takımı için resmi bir tedarikçi olarak yatırım yapmıştır: Arazi yarışı, test sürüşleri, Enduro, Dayanıklılık, Superbike, Supercross, Rallycross, Dünya GT1, 24 Saatlik Le Mans (otomobil ve motosiklet), 24 Saatlik Spa, Le Mans Serisi, Andros Trophy, Paris-Dakar, 8 Saatlik Suzuka, Bol d'Or, Daytona 200 mil motosiklet yarışı bunlardan sadece bazılarıdır.


Hibya Haber Ajansı