Sağlık Bakanı Koca: 2. dalga şu dönemde beklemiyoruz

saglik-bakani-koca-2.-dalga-su-donemde-beklemiyoruz-20052006

Sağlık Bakanı Koca: 2. dalga şu dönemde beklemiyoruz

Sağlık Bakanı Koca: 2. dalga şu dönemde beklemiyoruz


Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada 2. dalga riskinin bu dönemde beklenilmediğini açıkladı.

Koca, tedbirlere uyulursa Türkiye’nin Koronavirüs (KOVİD-19) salgınında ikinci dalga riski altında olmadığını “Kontrollü sosyal hayatın gereğini uygularsak ikinci dalga beklemiyoruz. 2. dalga riski olacağını şu dönemde düşünmüyoruz fakat sokağa çıkma yasaklarından sonra gerçekleşen yoğunluklardan sonra rakamlarda bir yükseliş gözüküyor.” Ifadelerini kullanarak belirtti. 

Virüsün son dönemlerde dünyada etki kaybedip kaybetmediği hakkında yöneltinen soruya Koca, “Virüsün etkisini yitirip yitirmediğine dair bir şey söylemek zor ama salgının Türkiye’de etkisinin azaldığını bir gerçek.” yanıtını verdi.

Erciyes Üniversite’sinde hayvanlar üzerinde başlayan aşı denemeleri ve bunun Türkiye için ne ifade ettiği sorusuna Koca erken cevap vermek istemediğini ve aşı da somut sonuçların en az 8-10 ay aldığını şu cümlelerle ifade etti:

“Aşı ile ilgili herkes bir şeyler söylüyor, aşı 3, 4, 6 ayda gündeme gelip kullanılabilecek bir durumda değildir. En az 10 ay gerektiğini biliyoruz aşı geliştirilmesi için ve Çin’in bu konuda önde olduğunu biliyoruz. Aşı durumları daha somut olduktan sonra gündeme getirmek istiyorum, aşı konusu hassas bir konu. Belli bir süreden sonra aşılardan, hayvan denemelerden sonuç alamayabilirsiniz. Henüz konuşmak için erken.”

Koca ayrıca Turizm Bakanlığı işbirliği ile Yurt dışından gelen turistlere teker teker kontrol yapılacağını ve ön çalışmaların yapıldığını ifade etti.


Hibya Haber Ajansı