Türkiye’nin tarım alacaklarına dayalı tek VDMK ihracının yenisi gerçekleşti

turkiyenin-tarim-alacaklarina-dayali-tek-vdmk-ihracinin-yenisi-gerceklesti-29062002

Türkiye’nin tarım alacaklarına dayalı tek VDMK ihracının yenisi gerçekleşti

Türk tarımının yatırım kaynaklarıyla buluşmasında önemli rol üstlenen ve bu alanda tek olan Tarfin’in varlığa dayalı menkul kıymet ihraçlarının altıncısı, Pasha Yatırım Bankası ve OMG Capital Advisors iş birliği ile yatırımcıları ile buluştu. Tarfin’in ihracını tamamladığı altıncı VDMK'in ratingi JCR Eurasia Rating tarafından "yüksek düzeyde yatırım yapılabilir" kategorisinde değerlendirilmiş, Uzun Vadeli Ulusal Notu ‘AA- (Trk)', Uzun Vadeli Uluslararası Yerel para notu ise Türkiye'nin ülke notu ile aynı seviye olan "BB+" olarak belirlenmiştir. Pandemi dönemi koşullarında dahi üretimi sekteye uğratmayarak dayanıklılığını kanıtlayan tarım sektörünün yatırımcılar için güvenli bir liman olduğu bir kez daha teyit edilmiş oldu.

Türkiye’nin 42 farklı ilindeki çiftçilerin gübre, yem, tohum ve benzeri tarım girdileri alışverişlerinden doğan alacakları bir yatırım aracına dönüştüren Tarfin, toplam 14 mioTL tutarında yeni VDMK ihracını gerçekleştirdi. 2018 Haziran ayından beri tamamlanan tüm VDMK ihraçları bireysel ve kurumsal yatırımcıların yoğun ilgisini çekmişti. Tarfin’in altıncı VDMK ihracı da yüksek getiri arayan ve aynı zamanda sosyal kalkınmayı desteklemek isteyen kurumsal ve diğer nitelikli yatırımcılar tarafından ihraç tutarının üzerinde talep alınarak tamamlandı.

Türk Tarımının Gelişimi İçin Yaratılmış Bir Kıymet

Yatırımcılarına sunduğu yüksek getirinin yanı sıra, kurumsal sermaye ile Türk çiftçisinin buluşmasına ve tarımın sürdürülebilirliğine aracılık eden bu VDMK ihracı için, ihracı gerçekleştiren Pasha Yatırım Bankası ve OMG Capital Advisors adına OMG Capital Advisors Genel Müdür’ü Murat Gülkan “Pandemi sürecine rağmen gerçekleşen bu ihraç, hem Tarfin’in iş modelinin sürdürülebilirliği hem de VDMK’ların finansman modeli olarak reel sektörün finansmanında oynayacağı rolü tekrar kanıtlamıştır.” dedi.

Tarfin’in Kurucu Genel Müdür’ü Mehmet Memecan, “Yaşadığımız dönemin dengelerini değiştiren pandemi, tarımın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Tarfin olarak her daim çiftçinin yanında olarak yeni çözümler üretmeye çalışıyoruz. Yaşadığımız günler gösterdi ki, Türk tarımı her ne kadar yapısal sorunlar ile karşı karşıya olsa da çiftçilerimiz üretmek ve üretimin devamlılığını sağlamak için emeklerini fedakârca sergiliyor. Bugün özel sektör olarak, çiftçilerimiz için atacağımız her adım, yarın daha güçlü bir ekonomi, daha sağlıklı bir gelecek, daha sürdürülebilir bir üretim getirecek. Bu ihraç sadece yüksek getirili bir yatırım aracı değil aynı zamanda Türk tarımının gelişimine katkı sağlamak isteyenler için en güvenli destek noktası. Tarfin olarak tarımın sürdürebilirliğine aracılık ettiğimiz için gururluyuz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı