Erdoğan Prof. Dr. Feriha Öz Sancaktepe Acil Durum Hastanesi'nin açılışını yapıyor

erdogan-prof.-dr.-feriha-oz-sancaktepe-acil-durum-hastanesinin-acilisini-yapiyor--29052004

Erdoğan Prof. Dr. Feriha Öz Sancaktepe Acil Durum Hastanesi'nin açılışını yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Feriha Öz Sancaktepe Acil Durum Hastanesi'nin açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

-Koronavirüs salgınında kaybettiğimiz tüm hocalarımız ve vatandaşlarımızlar birlikte Feriha Öz hocamıza allahtan rahmet diliyorum. Biz kadirşinas bir milletiz. Bu yüzden buraya Prof. Dr. Feriha Öz'ün ismini verdik. Sağlık çalışanlarımızın her birine şükranlarımızı sunuyoruz.
Dünyada pek çok ülkede salgın sebebiyle sağlık sistemi çökerken Türkiye yeni imkanlar üreterek farklı bir konuma gelmiştir.

-Türkiye’nin sağlık sisteminde geldiği seviyenin en somut örneği bu hastanelerimizdir.
Rönesans Grubu'nu, mimarı, işçisini tebrik ediyorum. Rönesans firmasına ayrıca şükranlarımı bildireceğim. Her iki hastaneyi bu firma yaptı. Bir tane hastane için bizden herhangi bir bedel istemediler.

-190’ı aşkın ülkeden talep geldi, biz 90’ı aşkın ülkeye her türlü sağlık malzemesi gönderdik, bu konuda nazlanmadık.

-Lütfen buraya çok dikkat edelim, MR sayısını 906’ya. 323 olan bilgisayarlı tomografi sayısını 1200’e. 4891 olan diyaliz sayısını 17,640’a 889 olan yoğun bakım yatağı sayısını 40 bine. 618 olan ambulans sayısını 5382 çıkartmamış olsaydık herhalde bu başarıyı gösteremezdik. Muhalefetin bizi adeta topa tuttu şehir hastanelerinin yüksek kapasiteleri ve güçlü altyapıları ile ne kadar önemli olduğunu bu süreçte çok daha iyi görüyoruz.

-Bu hastanemizi 2 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Hemen pist burada. Burası daha önce askeri havalimanıydı. Uluslararası herhangi bir hasta gelmek istediğinde pist var, buradan yürüme mesafesinde hastaneye gelecek. aynısı Yeşilköy için geçerli.

-İster ulusal ister uluslararası. Hepsine hazır. Sağlıkta sağlık turizmini hedefliyoruz ve bunu başaracağız. Salgın acil ihtiyaç göstermiş olsaydı bu süreyi belki daha da kısaltabilirdik.
Böyle bir eseri bu kadar kısa sürede hazır hale getirmek dünya çapında bir başarıdır. Türkiye'nin sağlık alanında geldiği seviyenin somut örneği olan bu hastaneler şifayı ülkemizde arayan herkese hizmet verecektir.

-Genel Sağlık Sigortası sistemini ülkemizde kurmuş olmamızın önemi salgın sürecinde daha iyi anlaşıldı. ABD, Rusya çözemedi işi. Hepsi sıkıntıda. Bizden destek istediler. Biz de her yere gönderdik. Serbest ve ücretli çalışanlar gayet makul prim ödemeleri ile sistemde yer alıyor. Milletimiz tarafından bu hizmetler memnuniyetle karşılanmıştır. Diğer ülkelerde böyle bir sistem yok. İnsanlar ancak yeteri kadar parası varsa sağlık hizmeti alabiliyor. Biz bu salgın döneminde özellikle Hollanda'da çalışan vatandaşlarımız ölüme terkedilmişti, ambulans uçakla aldırdık. Üstelik bu hizmetleri bütçemizi alt üst etmeyecek bir zeminde veriyoruz.
-Milli iradeden aldığı güçle bu kısır döngüyü kırmak için mücadele verenlerden bazıları darağacına gönderilmiş, bazıları da aynı akıbetle tehdit edilmiştir. Milletimizin 18 yıldır yanımızda yer alması bu mücadele silsilesinin devamıdır. Milletimiz istiklalinden ve istikbalinden vazgeçmemiştir.


Hibya Haber Ajansı