Garanti BBVA Kış Konserleri kapsamında sahne alacak Altın Gün’e yoğun ilgi

garanti-bbva-kis-konserleri-kapsaminda-sahne-alacak-altin-gune-yogun-ilgi--13022010

Garanti BBVA Kış Konserleri kapsamında sahne alacak Altın Gün’e yoğun ilgi

 

Nesilden nesile aktarılan Türk halk müziği bestelerini funk ritimleri, surf gitarlar, bağlama ve analog klavyenin buluşmasıyla zenginleştiren grup Altın Gün ile tamamlanacak Kış Konserleri unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak.

 

Müzik severlerin yoğun ilgi gösterdiği, 2020 Grammy Ödülü’ne de aday gösterilen Altın Gün’ün Babylon’da iki gün ard arda vereceği konserlerin biletleri ise günler öncesinden tükendi. Garanti BBVA’nın merakla beklenen İlkbahar Konserlerinin programı da önümüzdeki günlerde açıklanacak.

 

Altın Gün

28 – 29 Şubat / Babylon

 

70’ler Türkiye’sinin türler arası psikedelik akımından etkilenmesiyle ortaya çıkan Altın Gün, gitarda Ben Rider, basta Jasper Verhulst, davulda Nic Mauskovic, vokalde Merve Daşdemir, sazda, tuşlularda ve vokalde Erdinç Yıldız Ecevit ve perküsyonda Gino Groeneveld’den oluşuyor. İlk çıkış albümleri “On”u Bongo Joe Records etiketiyle yayınlayan Altın Gün, Selda Bağcan’dan Barış Manço’ya, Erkin Koray’a uzanan geleneksel repertuvarlarını ve daha önce duyulmadık örnekleri de gün yüzüne çıkarıyor. Başta Neşet Ertaş olmak üzere nesilden nesile aktarılan Türk halk müziği bestelerini funk ritimleri, surf gitarlar, bağlama ve analog klavyenin buluşmasıyla zenginleştiren grup; Le Guess Who?, Great Wide Open, Desert Daze, Beaches Brew, Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole, Pukkelpop gibi festivallerin yanı sıra başta Avrupa, Amerika ve Kanada olmak üzere dünyanın birçok şehrinde sahne aldı. Tame Impala, King Gizzard and The Lizzard Wizard, Edward Sharpe & The Magnetic Zeros, Phosphorescent ve Amyl and The Sniffers gibi birçok önemli isimle aynı sahneyi paylaşan Altın Gün; 2019’da yayımladığı ikinci albümleri “Gece” ile “En İyi Dünya Müziği Albümü” kategorisinde 2020 Grammy Ödülü’ne aday gösterildi.

 


Hibya Haber Ajansı