Kıymetliler açısından satıcılı süreç devam ediyor

Altın dünkü senası da kırmızıda kapatarak son 1 ayda elde ettiği kazançları geri vermek durumunda kaldı.

Kıymetliler açısından satıcılı süreç devam ediyor

Altın dünkü senası da kırmızıda kapatarak son 1 ayda elde ettiği kazançları geri vermek durumunda kaldı. 1854 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu satıcılı bir günü yaşayarak 1830 dolar/onsla günün en düşük seviyesini kaydetti. Enflasyondaki beklentilerin üzerindeki artış neticesinde merkez bankaların genişlemeci politikalara geri dönmeleri zaman alacağına dair beklentiler artması altını baskılamaya devam etti. 1836 dolar/ons seviyesinden seans kapanışını yapan sarı maden, yüzde 1 kaybı hanesine yazmış oldu.

Gümüş de dünkü seansta altınla uyumlu şekilde kırmızıda bir günü geride bırakırken son iki ayın en düşük seviyesini kaydetmiş oldu. 21,86 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 21,42 dolar/onsla seansın en düşük seviyesini kaydetti.   21,62 dolar/onstan seansı tamamlayan beyaz maden, yüzde 1,10 kazancı hanesine yazdı.

Platin de dünkü satış dalgasından nasibini alarak, dünkü seansta 915 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilerek, son üç ayın en düşük seviyesini kaydetmiş oldu. 931 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 916 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,9 kaybı hanesine yazdı.

Paladyumdaki satıcılı süreç devam ederken, dünkü seansta 1455 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 2 kaybı hanesine yazdı. Aynı zamanda bu kapanışla birlikte son 4 yılın en düşük seviyesinden kapanış yapmış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta işlemler dünya fiyatlarının üzerinde12 dolar/onsla işlemler gerçekleşti. Hacim açısından ortalama bir seansta 4.168 kg altın, 200 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı