İzmir’den deprem bölgesine destekler sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10 ilde hissedilen deprem afetinin ardından başlattığı yardım seferberliği sürüyor.

İzmir’den deprem bölgesine destekler sürüyor

Kentte toplanan bağışlar yardım olarak kara, deniz ve havayoluyla bölgeye ulaştırılırken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 779 personeli, 646 araçla bölgede görev yapıyor. Kurulan çadır alanlarında depremzedelere barınma ve yemek imkanı sağlanıyor.

İzmirlilerden gelen desteklerle birlikte 10 günde 154 tır, 123 kamyon, 3 uçak, 3 gemi, 4 otobüs kargo ile yardım gönderildi. 514 bin 198 battaniye, 25 bin 708 gıda paketi, 7 bin 700 yorgan, 851 bin 787 parça giyim malzemesi, 18 bin 396 hijyen paketi, 14 bin 299 paket hijyenik ped, 33 bin 678 bebek bezi ve maması, 677 bin litre içme suyu, 862 adet çadır, 10 bin 40 soba ve ısıtıcı, 181 ton yakacak, 65 adet jeneratör, 3 ton elma, 33 bin 359 litre süt ve tonlarca insani yardım malzemesi İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinesinde afet bölgelerine gönderildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başlattığı dayanışma kampanyaları “Umut Hareketi” ve “Bir Kira Bir Yuva” ile ulaşılan bağış rakamı ise 63 milyon liraya ulaştı.

Depremzedelere süt dağıtılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay, Osmaniye, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta oluşturduğu Afet Koordinasyon merkezleri aracılığıyla depremzedelerin ihtiyaçları karşılanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Süt Kuzu Projesi deprem bölgesindeki çocuklar da yararlanıyor. Büyükşehir ekipleri İzmir’den gönderilen sütleri deprem bölgesindeki çocuklara dağıtmaya başladı.

Hijyen ve temizlik çalışmaları da başladı

Bölgede salgın hastalıkların önüne geçmek için çöp kamyonu, yıkama araçları ve temizlik personeli ile çalışmalara başlandı. Kent Temizliği Şube Müdürlüğü’nün bölgeye gönderdiği 33 seyyar tuvaletin kurulumu yapıldı. Tuvaletlerin hijyen ve temizliği de belediye ekiplerince sağlanıyor.

Toplam yardım 62 milyon 901 bin 975 TL’ye ulaştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedelerin ihtiyacı olan insani yardım malzemelerine destek vermek isteyenler için başlattığı “Umut Hareketi” büyüyor. Umut Hareketi kampanyasının web sitesinden bölgeye ulaştırılmak üzere 46 milyon 501 bin 285 lira yardım yapıldı.

Depremde evini kaybetmiş yurttaşlar ile kira desteği vermek veya boş durumdaki evini kullanıma açmak isteyen kişileri buluşturan “Bir Kira, Bir Yuva” kampanyasında ise web sitesi üzerinden 16 milyon 400 bin 690 liralık katkı sağlandı.

Kampanyayla 960 kişi kira desteği vereceğini, 537 kişi evini paylaşacağını beyan etti. Yardımların toplam miktarı 63 milyon liraya yaklaştı. Gaziemir Fuar İzmir, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu ile Çankaya'daki APİKAM'ın bahçesinde yurttaşlardan gelen insani yardım malzemelerinin paketlenme ve yükleme çalışmaları sürüyor.

Hibya Haber Ajansı