Işık Üniversitesi'nden Işık’a yön verenler nehir söyleşi kitabı

isik-universitesinden-isika-yon-verenler-nehir-soylesi-kitabi-21072012

Işık Üniversitesi'nden Işık’a yön verenler nehir söyleşi kitabı

Kendisiyle Yarışan Adam: Prof. Dr. Hilmi Demiray

Işık Üniversitesi’nin 25. kuruluş yılını kutlamak amacıyla hazırlanan nehir söyleşi kitaplarından ilki; ‘Kendisiyle Yarışan Adam: Prof. Dr. Hilmi Demiray’ yayımlandı. Hayatını “Hikâyemin bence en enteresan tarafı, bir köy çocuğu olarak bu akademik başarılara ulaşmamdır” sözleriyle özetleyen Hilmi Hoca’nın hikâyesi hem bugüne hem de geleceğe dair önemli mesajlarla dolu.

 

Toroslar’ın Bozgüney Köyü’nde doğan, önce hafızlık eğitimi alan, annesini erken yaşında yitiren, bir öğretmeninin onu keşfetmesi sayesinde yön değiştirip hedeflediği İstanbul Teknik Üniversitesi’ni birincilikle kazanan, üniversite sonrasında İngilizce bilmeden kazandığı dünyanın sayılı okullarından Princeton Üniversitesi’nde uygulamalı matematik doktorası yapan, evrensel bilim dünyasına ismini yazdıran büyük hoca Prof. Dr. Hilmi Demiray’ın eşsiz öyküsünü anlatan nehir söyleşiyi gazeteci Aslıhan Lodi gerçekleştirdi.

 

25. yılına erişen Işık Üniversitesi’nin kuruluşunda da önemli bir sorumluluk üstlenen Hilmi Hoca yaşam öyküsünü gazeteci Aslıhan Lodi’ye anlatırken; günümüz bilim dünyasına dönük görüşlerini açıklıyor, Türkiye’deki eğitim sistemini irdeliyor, üniversite yapısı ve ülkemizdeki bilim kuruluşlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunuyor, çarpıcı anekdotlar aktarıyor.

 

Bilimi bir yaşama biçimi olarak seçmiş evrensel bir hocanın ufuk açan, esin veren serüveni ve düşüncelerinden oluşan kitap, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi ve uluslararası ödüllü tasarımcı Geray Gençer’in tasarımıyla online kitap sitelerinde yerini aldı.


Hibya Haber Ajansı