ÖDS'ye bir ayda 15 milyonu aşkın kullanıcı erişti

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi’ne (ÖDS) bir ayda 15 milyonu aşkın kullanıcı tarafından erişildiğini söyledi. 

ÖDS'ye bir ayda 15 milyonu aşkın kullanıcı erişti

Özer, 13 Ekim’de hizmete açılan ÖDS’nin öğretmen ve öğrencilerden tam not aldığını bilirdi.

Öğrenci, öğretmen ve mezunlara açık olan sisteme 1 ay gibi kısa sürede 15 milyonun üzerinde kullanıcının erişim sağlayarak bu imkandan yararlandığını, ÖDS’nin en çok okul dersleri ve ödevler için kullanıldığını aktaran Özer, “Okul dersleri için kullanım sayısı 2 milyonu geçti. 1 milyon 200 bine yakın ödev yapıldı. LGS hazırlık için yaklaşık 220 bin, DYK için 200 bin, YKS hazırlığı için de 120 bin giriş sayısına ulaşıldı. Öğretmenler ise sistem üzerinden yaklaşık 80 bin ödev gönderdi ve 9 milyon soru ÖDS üzerinden çözüldü.'' bilgisini paylaştı.

Bakan Özer, ÖDS’yi kullanan mezunların sayısının da giderek arttığını, bugüne kadar 7 bin 400 mezunun YKS hazırlık modülünü kullandığını diile getirdi.

Tüm öğrenciler için dijital teknolojiler kullanılarak bireyselleştirilmiş bir destek mekanizması sunan ÖDS’nin öğrenci, öğretmen ve mezunlarca çok beğenildiğini belirten Özer, “ÖDS’yi kullananların sayısı her geçen gün artıyor. Milyonlarca kullanıcı, zaman ve mekan sınırı olmaksızın yüzlerce ders anlatım videosu, soru çözümü ve ders kitabına ulaşabiliyor.” ifadesini kullandı.

Mahmut Özer, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için okul dersleri ya da sınav hazırlığında desteğe ihtiyaç duyan herkesin yanında olduklarını vurguladı.

Öğretmenler sisteme MEBBİS, öğrenciler EBA, mezunlar ise e-Devlet şifrelerini kullanarak ods.eba.gov.tr adresinden giriş yapabiliyor.

Hibya Haber Ajansı